Nehézkes indulás, sikeres befejezés

Július kihívásokkal teli hónap a gólya fiókák számára. Ekkor próbálgatják először szárnyaikat és tanulják meg a repülést a szülők gondos felügyelete alatt. Ez az oka annak, hogy júliusban a Vadállatok Rehabilitációs Központ sürgősségi segélyvonalát sokszor tárcsázzák olyan aggódó állatbarátok, akik fészekből kiesett, elütött, legyengült vagy akár áramütést szenvedett gólyafiókákat találnak. Így ebben az időszakban a központ röpdéit benépesítik az ifjú gólyák.

Pácienseink között volt három fióka is, akik a Bihar megyei Drágota faluból érkeztek hozzánk. Egy heves vihar után kigyulladt a fészkük, majd a földre zuhant. A nagyváradi tűzoltóság átadta őket önkéntesünknek, Ana-Daniela Ciocan-nak, majd kis időre rá már a marosvásárhelyi központunkban élvezték a többi gólya társaságát. 

Ahogy szokták mondani, minden jó ha a vége jó: a kalandos kezdés ellenére a három fiókát sikeresen elengedtük és így most a szabadban gyakorolhatják a repülést, mielőtt indulniuk kéne első hosszú, afrikai útjukra.

A központ nem működhetne szponzoraink és támogatóink hozzájárulása nélkül, akiknek őszinte köszönettel tartozunk!

Te is hozzájárulhatsz Központunk fennmaradásához, ide kattintva adományozhatsz, hogy minél több sérült vagy legyengült vadállatot tudjunk ellátni. 

Szóljon hozzá