Explorând natura, dezvoltăm abilități

Priviri atente au urmărit-o pe colega noastră responsabilă de educație ecologică, Miholcsa Andrea în timp ce prezenta diferite tipuri de ciocuri cu ajutorul imaginilor și altor materiale educaționale. Elevii Grădiniței Rândunica din Târgu Mureș sunt deja familiarizați cu activitățile de educație ecologică ale Grupului Milvus, deoarece participă în mod regulat la acestea, iar acest lucru se reflectă în cunoștințele dobândite de copiii de doar câțiva ani. Ei recunosc deja multe specii de păsări din imagini și știau chiar de pe ce continent s-au întors berzele.

Dar de ce este important să cunoaștem tipurile de ciocuri întâlnite în lumea păsărilor? Este suficient să ne gândim la ciocul mic al rândunicii, la cel cu buzunar de piele al pelicanului sau la cel înconvoiat al codalbului pentru a observa diferențele semnificative. Putem observa astfel semnele adaptării, care indică tipul de hrană consumată. Datorită diversității ciocurilor, resursele de hrană sunt distribuite în mod eficient.

Copiii au putut experimenta diferențele dintre tipurile de ciocuri prin activități practice. A fost necesară o concentrare ridicată pentru a colecta semințe, insecte, „viermi” sau mici crustacee. Printr-o coordonare fină a mâinilor, degetelor și ochilor, au reușit să îndeplinească sarcina cu succes. Activitatea noastră dezvoltă motricitatea fină, esențială în procesul de învățare a scrisului.

Lăsați un comentariu