Păsări, schimbări climatice și o plajă arzătoare

Păsările migratoare sosesc mai repede la locurile de reproducere și pleacă mai târziu spre cartierele de iernare”, este de părere ornitologul Attila Marton. El s-a adresat tinerilor în chiar prima săptămână de funcționare a taberei de inelare de pe Grindul Chituc.

În cadrul proiectului “Stop joc! Nu lasă schimbările climatice să încheie jocul”, tineri ambasadori vor fi portdrapelul mesajelor referitoare la impactul schimbărilor climatice.

La Chituc, ambasadorii noștri au ajutat la inaugurarea vieții de tabără.

Pe lângă munca lor de zi cu zi, ambasadorii nu numai că și-au aprofundat cunoștințele despre specii, dar au aflat și despre schimbările climatice. S-a discutat despre sursele alternative de energie, principiul funcționării panourilor solare și le-au testat capacitatea.

Attila Marton, ornitolog, a prezentat câteva rezultate despre impactul încălzirii globale asupra păsărilor migratoare. Potrivit acestuia, ca urmare a schimbărilor climatice, migrația păsărilor se va schimba foarte mult. Cercetările dovedesc că păsările ajung mai devreme pe teritoriile lor de reproducere și pornesc mai târziu, toamna, spre cartierele de iernare.

Ornitologul a subliniat că încă nu avem cunoștințe cum va afecta această schimbare populațiile de păsări, dar este destul de sigur că o să cauzeze probleme. De exemplu perioadele cu hrană abundentă nu mai corespund cu perioadele de reproducere sau cu perioada de acumulare de grăsimi de dinaintea migrației. Dacă aceste fenomene nu sunt sincronizate și păsările nu primesc hrană adecvată, cantitatea și calitatea potrivite, acestea pot afecta abundența populațiilor.

Prezentarea a avut loc în spiritul dialogului, a unui schimb de cunoștințe, cu întrebări, comentarii și confruntări prietenești de opinii.

Ambasadorii noștri au aflat efectele schimbărilor climatice dintr-o nouă perspectivă!

Lăsați un comentariu