Bucură-te de beneficiile noii versiuni a aplicației OpenBioMaps!

Lansată în a doua parte a anului trecut, aplicația OpenBioMaps s-a dovedit foarte utilă în înregistrarea observațiilor privind speciile în bazele de date pe care le administrăm: OpenBirdMaps (OBM), OpenHerpMaps (OHM) și OpenMammalMaps (OMM).

Versiunea 1.8.13, apărută la începutul acestei luni, oferă noi funcții utile și ușor de folosit. Iată care sunt acestea:

 (1) Formulare mai accesibile

Poți avea la îndemână oricâte formulare pentru înregistrarea datelor din orice schemă de monitorizare, a oricărei baze de date (OBM, OHM, OMM). Salvează formularele de care ai nevoie pentru a le accesa în orice moment direct de pe pagina principală a aplicației.

În ACEST ghid găsești pașii necesari pentru configurarea formularelor.

(2) Notificări direct în aplicație

Recepționarea mesajelor de sistem este semnalizată direct în aplicație. Astfel, cu un click pe notificarea din aplicație ești direcționat către pagina web pentru a citi mesajele.

(3) Localizarea GPS mai rapidă

Intervalul de actualizare a poziției GPS în formulare poate fi setat acum la 1 secundă. Această opțiune permite identificarea mai rapidă a semnalului GPS și a coordonatelor GPS ale punctului în care te afli. Funcția este disponibilă în Setări. Este posibil ca activarea acestei funcții să implice un consum mai mare de energie.

(4) Înregistrarea track-urilor GPS

Lucrăm deja la dezvoltarea posibilității de înregistrare a track-urilor cu ajutorul aplicației. În acest stadiu este posibilă vizualizarea pe hartă a acestora.

(5) Vizualizarea pe hartă a datelor colectate, în aplicație

Datele colectate pot fi vizualizate pe Hartă, direct în aplicație.

(6) Înregistrarea mai facilă a listelor

Datele din liste pot fi editate în timp ce lista este încă deschisă, chiar dacă nu sunt completate toate rubricile. Dacă ai uitat să treci o specie într-o listă, o poți face mai târziu, înainte de sincronizarea datelor, astfel: copie o observație din lista respectivă (simbolul cu cele 2 pătrățele), preferabil una apropiată ca loc și timp, editează câmpurile în care sunt necesare modificări (de ex. specia, numărul, locul, etc) și salvează.

Datele înregistrate în liste sunt acum marcate în lista din secțiunea Date înregistrate cu culori diferite.

(7) Exportul mai facil al datelor

Datele înregistrate pot fi exportate în format .csv direct din aplicație.

În cazul în care nu ai aplicația instalată, sau actualizarea noii versiuni nu s-a realizat automat, poți descărca aplicația din Google Play.

Mai multe informații despre aplicație găsești AICI.

Lăsați un comentariu