Echipa Milvus

staff2014Zsuzsanna Aczél-Fridrich

Membru al Grupului Milvus din 2007. Și-a terminat studiile la Universitatea Babeș-Bolyai, la specializarea ecologie. Principalul său domeniul de interes este studiul micromamiferelor pe baza ingluviilor de răpitoare de noapte și analiza dietei răpitoarelor de zi. Participă activ în programe de educație ecologică.

E-mail: zsuzsanna.aczel-fridrich@milvus.ro
Tel.: 0720-018 088

Orsolya Barabás
E-mail: orsolya.barabas@milvus.ro
Tel.:0724-063.513

IMG_2056Lőrinc Bărbos 

Membru al Grupului Milvus începând din 2011. Biolog licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, momentan masterand al aceleiași universități. Este interesat mai ales în studierea și conservarea păsărilor răpitoare. În prezent este coordinatorul unui program național de monitorizare a speciilor nocturne. Inelator licenţiat al Centralei Ornitologice Române pe răpitoare.
Momentan este angajat la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.

E-mail: lorinc.barbos@milvus.ro
Tel.: 0723-201.344

gaborGábor Bóné 

Interesul meu față de natură și conservarea naturii m-a condus să învăț la Științele Mediului la început apoi am terminat masteratul le ecologie. Domeniul meu principal de interes este aplicarea studiilor de informatică în ecologie. Sunt membru al Grupului Milvus din 2012, unde în principal lucrez cu prelucrarea datelor și pe teren. Pe lângă acestea încerc să ajut și în alte activități ale Grupului.

E-mail: gabor.bone@milvus.ro
Tel.: 0722-533.815

Mareike Brix

În 2012 a sosit ca voluntară la Grupul Milvus și a devenit membru al Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor. Este interesată de interacțiunile între speciile sălbatice de animale și omul, de efectele acestora pe indivizi, populații și comunități, și implicația lor în conservare. Biolog absolvent al Universității din Frankfurt pe Main.

E-mail: mareike.brix@milvus.ro
Tel.: 0735-414.484

Enikő Dabóczi

Contabila Grupului Milvus.

E-mail: enikő.daboczi@milvus.ro
Tel.: 0724-063.514

J. Szilárd Daróczi 

Membru al Grupului Milvus începând din 1992. Absolvent al Facultăţii de Silvicultură (secţia cinegetică) din Braşov. Desfăşoară mai ales activităţi legate de studiul şi conservarea păsărilor răpitoare şi Strigiformelor, fiind implicat în majoritatea proiectelor de acest gen, iar pe unele le şi coordonează. Lucrează mai ales cu specii ca Aquila pomarina, Falco vespertinus, Falco tinnunculus sau Buteo rufinus, fiind interesat şi în Asio otus, Strix uralensis, S. aluco şi Glaucidium passerinum. Vizitează cu regularitate multe dintre zonele umede din Câmpia de Vest, Transilvania dar şi din Dobrogea. Nu ascunde nici faptul că îi place să observe şi păsări rare, chiar dacă acestea se află în celălalt colţ al ţării. Este interesat de migraţia păsărilor, mai ales a celor răpitoare, fiind şi inelator licenţiat încă din anul 1995. În cadrul Grupului Milvus coordonează datele despre regăsirea păsărilor inelate în străinătate. Este unul dintre administratorii bazei de date privind păsările rare din Bazinul Carpatic (www.rarebirds.hu).

E-mail: szilard.daroczi@milvus.ro
Tel.: 0720-537.066


milvuskep-boriBorbála Deák 

Secretar administrativ al Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”. Din septembrie 2005 face parte din acesată echipă care activează în domeniul protecției naturii. Sarcina sa este de a ține evidența membrilor Milvus, precum si legătura cu acești oameni. Ea se ocupă de rezolvarea problemelor financiare si de sarcinile de zi cu zi din birou.

 

csabiCsaba Domokos 

Membru al Grupului Milvus începând din 2004. Coordonatorul programului „Conservarea și cercetarea ursului brun într-o zonă model din România”, care a început în 2006. Interesat mai ales în diminuarea efectelor negative ale dezvoltării infrastructurii de transport asupra conectivității habitatelor, respectiv în toate aspectele biologiei, ecologiei si managementului ursului brun. Biolog, cu o diplomă suplimentară în Geografie și Turism. În prezent student la un program de masterat în Management Cinegetic.

E-mail: csaba.domokos@milvus.ro
Tel.: 0720-538.422

Tihamér Fülöp 

Biolog licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Membru activ al Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor. Domeniul lui principal de interes este studiul stării de conservare și protecția popândăului din România. Momentan este angajat la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.

E-mail: tihamer.fulop@milvus.ro
Tel.: 0735-884.371

Zsolt Hegyeli 

Membru al Grupului Milvus începând din anul 2003, cu activităţi principale în cadrul Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor. Principalele lui domenii de interes sunt biogeografia şi conservarea mamiferelor stepice, și protecția păsărilor răpitoare diurne. Implicat în proiecte de cercetare şi de conservare a mamiferelor, precum şi în activităţi de conservare a păsărilor răpitoare. În același timp activează în domeniul implementării rețelei Natura 2000 în România.

E-mail: zsolt.hegyeli@milvus.ro
Tel.: 0735-878.518

Attila Kecskés 

Membru al Asociației Grupul Milvus începând din 1994, participant în diverse programe organizate de asociație. Membru fondator și conducător al Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor, biolog, având ca domeniul de interes principal studiul biologiei lupului si a ursului cu accent deosebit pe problemele privind interacțiunea lor cu omul.

E-mail: attila.kecskes@milvus.ro
Tel.: 0720-531.061

Atilla Márton Kelemen 

E-mail:
Tel.:

Katalin Kelemen 

Membru al Grupului Milvus din 1994, biolog. În ultimii ani activitățile ei se concentrează mai ales în Grupului de Lucru de Educaţie Ecologică: organizează activități, ocupații, tabere pentru copii și face parte în elaborarea broșurilor pentru copii și educatoare.

Email: katalin.kelemen@milvus.ro
Tel.: 0722-437.863

Réka Beáta Kiss 

Membru Grupului Milvus din anul 2002. Unul dintre domeniile principale sale de activitate este protecţia păsărilor răpitoare (în special recensământul şi monitorizarea acvilei de munte şi a şoimului călător, observarea migraţiei păsărilor răpitoare). În acelaşi timp a participat în mai multe programe de recensământ şi monitoring al altor specii de păsări. Ca membru activ al Grupului de Lucru de Educaţie Ecologică, în cadrul mai multor programe organizează activităţi educative, excursii pentru copii din ciclul preşcolar şi primar. Din 2009 este inelator de păsări licenţiat, astfel în cadrul unor tabere (tabăra Şcoala Naturii, tabără de inelare) inelează păsări cu scopuri educative şi de monitorizare.

În prezent se află în concediu de maternitate.

Email: reka.kiss@milvus.ro

István Komáromi 

Vicepreşedintele Grupului Milvus cu diplomă în biologie-geologie şi geografia turismului. Este implicat în mai multe programe ale grupului ca: studiul şi protecţia păsărilor răpitoare, monitoringul diferitelor populaţii de păsări, studiul migraţiei, etc. Este interesat de conservarea şi studiul păsărilor răpitoare.

E-mail: istvan.komaromi@milvus.ro
Tel.:0720-527.565

rekaaa

Réka Komáromi

Membru al Grupului Milvus din 2001. Și-a terminat studiile la Universitatea Babeș-Bolyai, la specializarea biologie-geologie și la Universitatea Corvinus din Budapesta, la specializarea horticultură. Lucrează în domeniul educaţiei ecologice în cadrul Grupului de Lucru de Educaţie Ecologică precum şi la Centrul de Reabilitare. Lângă aceste activităţi ea se mai ocupă şi de rezolvarea problemelor administrative şi financiare precum și de sarcinile de zi cu zi din birou.

E-mail: reka.komaromi@milvus.ro
Tel.: 0725-226.174

István Kovács

Biolog, cu masterat în ecologie terestră și acvatică. Inelator de păsări licențiat al Centralei Ornitologice Române. Membrul Grupului Milvus din 2000, în prezent și membru al conducerii asociației. Coordonatorul programului de protecție și cercetare a acvilei de munte și a șoimului călător în România respectiv a mai multor studii de recensământ și monitorizare (studiul migrației păsărilor răpitoare, monitorizarea efectivelor de iarnă a păsărilor răpitoare, tabere de inelare, etc.) a păsărilor. Implicat și în activitățile legate de siturile Natura 2000 din România.

E-mail: istvan.kovacs@milvus.ro
Tel.: 0728-303.898

Hana Latková

Colaborează cu Grupul Milvus din 2007, mai ales în evaluări de păsări și mamifere, desemnarea siturilor Natura 2000 (SCI), și este responsabila grupului privind voluntarii străini EVS. Momentan lucrează în evaluări de mamifere și păsări în siturile Natura 2000 de pe Podișul Hârtibaciului.

În prezent se află în concediu de maternitate.

E-mail: hana.latkova@milvus.ro

986791_664080700323044_522191586_n

Attila Marton

Membru al Grupului Milvus din 2010, Attila în momentul de față este student masterand al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, coordinator de teren al Recensământului Național ale Răpitoarelor de zi și lucrează în diferitele activități de monitoring și conservare al Grupului. Are un interes deosebit în inelarea păsărilor, și este de asemenea membru al Grupului de Ecologie Evoluționară a Universității Babeș-Bolyai, lucrând la diferite proiecte de cerceatre legate de stresul oxidative la păsări și structura penelor acestora.

E-mail: attila.marton@milvus.ro
Tel.: 0725-533.086

Imola Merza

E-mail: imola.merza@milvus.ro
Tel.: 0735-884.372

Zsófia Mezey 

Membru al Grupului Milvus începând din anul 2005, totodată membru fondator al Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor, având ca domeniu de interes cercetarea și conservarea mamiferelor mici și a carnivorelor mari. Voluntară într-o serie de activități a grupului, lucrează în proiecte cu scopul studiului populațiilor de mamifere (urs, lup, râs, vidră) pe raza siturilor Natura 2000, în vederea întocmirii planurilor de management.

E-mail: zsofia.mezey@milvus.ro
Tel.: 0725-226.173

András Attila Nagy 

Membru al Grupului Milvus din 2005. Este interesat în protejarea speciilor de pești de apă dulce. Inițiator și fondator al Grupului de Lucru pentru Protecția Peștilor. Licențiat în ecologie în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent este biolog la Administrația Siturilor Natura 2000 de-a lungul Nirajului și Târnavei Mici.

E-mail: andrasattila.nagy@milvus.ro
Tel.: 0720-018.089

Attila Nagy 

A devenit membru al Grupului Milvus în 2002. Coordonează diverse proiecte și activități implementate în partea de vest a țării. Conduce programul destinat conservării vânturelului de seară, desfășoară activități de conservare și cercetare legate de alte specii, precum dropia și dumbrăveanca. Este responsabilul celor două situri Natura 2000 din județul Bihor, ale căror custodie este asigurată de Grupul Milvus. În prezent este managerul unui proiect POS implementat pentru elaborarea planurilor de management pentru șapte situri Natura 2000. Este liderul filialei Grupului Milvus din Oradea.

E-mail: attila.nagy@milvus.ro
Tel.: 0728-303.868

D. Judith Papp 

Membru al Grupului Milvus din 2000, lucrează în domeniul educaţiei ecologice. A participat la proiectele de educaţie ecologică ale asociaţiei derulate în Târgu-Mureş, Iernut şi Saschiz. Începând din anul 2009 este implicată în organizarea Concursului Internaţional de Fotografie de Natură Milvus.

E-mail: judith.papp@milvus.ro
Tamás Papp 

Membru fondator, preşedintele organizaţiei. Biolog, licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Inelator autorizat de COR. Coordonează activităţile Grupului Milvus. Reprezintă politica de conservare a biodiversității a asociației la întâlniri naționale sau internaționale. Pe lângă aceste atribuții participă și la munca de teren. Membru al Consiliului Reprezentativ al Coaliţiei (și Federației) ONG Natura 2000 România.

E-mail: tamas.papp@milvus.ro
Tel.: 0720-530.117

Tibor Sos 

Biolog cu masterat în ecologie aplicată. Membru al grupului din anul 2003, interesat mai ales în biologia şi conservarea amfibienilor şi reptilelor (www.tiborsos.webs.com). Fondator al Grupului de Lucru pentru Protecţia Amfibienilor şi Reptilelor. Iniţiator al Coaliţiei Trachemys Adoption (www.freewebs.com/trachemysadoption), coaliţie ce are ca ţel popularizarea problemei ţestoaselor exotice abandonate în natură. Membru al grupului de lucru Natura 2000.

E-mail: tibor.sos@milvus.ro
Tel.: 0735-878.519

Szilárd Sugár 

Biolog, în prezent masterand la specializarea ecologie terestră şi acvatică. Membru al Grupului Milvus începând din 2007, în cadrul căruia este membru al Grupului de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor. Principalele lui domenii de interes sunt distribuţia şi preferinţa de habitat a populaţiilor de orbete, precum şi distribuţia mamiferelor mici si carnivorelor mari. În prezent se ocupă de conservarea mamiferelor mari din siturile Natura 2000 din Podişul Hârtibaciului şi Târnava Mare. Participă în mai multe studii legate de mamifere şi în programe de monitorizare a păsărilor.

E-mail: szilard.sugar@milvus.ro
Tel.: 0725-226.176

Iulia Vizi 

E-mail: iulia.vizi@milvus.ro
Tel.:

Róbert Zeitz 

Membru fondator și angajat al asociației. Inelator licențiat al Centralei Ornitologice Române, ecolog licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este implicat în primul rând în activități legate de protecția păsărilor răpitoare, dar este activ și în multe alte acțiuniale Grupului, cum ar fi cele de studiu, conservare, sau monitorizarea populațiilor de păsări din țară. Este responsabil al Centrului de Reabilitare a Păsărilor Sălbatice.

E-mail: robert.zeitz@milvus.ro
Tel.: 0735-878.520

Kórász

Membru al Grupului Milvus începând de 2002, cu activitate în Grupul de Lucru pentru Conservarea Mamiferelor. Singurul membru al asociației care nu aparține taxonomic speciei Homo sapiens ci speciei Canis lupus familiaris. Principalul areal de activitate a sa este testarea și atragerea atenției câinilor ciobănești și căutarea resturilor din prada lupilor precum și paza sediului.

Voluntarii noștri din străinătate:

 Aude Deslandes, Franţa, SEV voluntar pentru 12 luni în 2012-2013

Clément Bougneux, Franţa, SEV voluntar pentru 12 luni în 2012-2013

Mareike Brix, Germania, voluntar pentru 6 luni în 2012

Hélisande Fragnaud, Franţa, voluntar pentru 2 luni în 2012

“At the beginning of volunteering abroad, you feel something like apprehension of an unknown environment mixed with the wonder in front of the landscape, the monuments, the cars pulled by horses on roads…  Then there are people smiling when you try to ask something in Romanian, the lady in the market who is so happy you chose to buy her plums (so delicious plums!), and the increasing adrenalin when you see an eagle or when you discover your first bear shit. In the end it is a dream you don’t want to finish although you miss your family and your friends. A dream that made you to discover yourself. “

Adrienn Bugár, Ungaria, voluntar pentru 2 săptămâni în 2012

Katrien Delille, Belgia, SEV voluntar pentru 12 luni în 2011-2012

I am from Belgium and decided to come to Romania for one year to be a field assistant, to taste of Romanian nature and nature management and to upgrade my knowledge on species of birds and mammals. I studied Forest and Nature Conservation at Wageningen University in the Netherlands, but I still had the feeling to lack practical knowledge. I feel very pleased that I have this opportunity to experience so much nature and to be surrounded by so many walking encyclopedias. And above that, in Belgium or The Netherlands I will never experience a high adrenaline level while walking in nature: simply because there is no possibility to encounter bears or Sheppard dogs.

Sue Fischer, Franţa, voluntar pentru 3 luni în 2011

Alexandre Jeveau, Franţa, voluntar pentru 3 luni în 2011

Michał Śmielak, Polonia, Erasmus voluntar pentru 3 luni în 2011

“I came to Milvus to get some experience in bird studies, but what I got was much more than I expected! I spent a lot of time carrying out fieldwork with highly experienced bird specialists and believe I learned more during this short period than I have during most of my university studies. I also met some great people and have seen many beautiful places. I am sure I will come back as soon as possible!”

Marta Cabrè Peris, Spania (Catalonia), SEV voluntar pentru 7 luni în 2010

“I’ve been abroad before this EVS, but I can´t compare this with any experience I had before. The feeling when you arrived in a new country alone to do something that still you don’t know exactly it’s exciting but at the same time scary. Then day to day you are developing yourself in a way to know the town, to meet people and make them your friends here, to feel good doing the job and feeling that something new is growing inside you. This experience made me know better myself.”

Niccolò Alfano, Italia, SEV voluntar pentru 5,5 luni în 2010

“I would recommend for sure EVS to other people because it’s a very nice way to travel and know different cultures and countries, to grow as a person, to know better oneself and to understand what will be your plans for the future, to meet a lot of different young people from several European countries and to travel having the possibility to get in real touch with the local communities of a different country. Personally, this experience helped me to grow as a person, to understand how I can react in the difficulties, to learn how to live in an independent way and to test myself about how to deal with people from another country. I could try the experience to work as an active part of a group and to be useful.”

Emilie Dauphas, Franţa, SEV voluntar pentru 9 luni în 2009

Grègory Dhainaut, Franţa, SEV voluntar pentru 12 luni în 2009

Baptiste Vinay, Franţa, voluntar pentru 3 luni în 2008

Laurie Gineste, Franţa, voluntar pentru 2 luni în 2007

Ann Brookes, Anglia, voluntar pentru 2 săptămâni în 2007

Caitlin Kurylo, SUA, Peace Corps voluntar pentru 24 luni în 2006-2007

Serviciul European de Voluntariat (SEV)

  • SEV (sau EVS – European Voluntary Service) este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul “Tineret in Actiune”, care sprijină serviciul de voluntariat transnaţional al tinerilor.
  • SEV permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 si 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de la 2 până la 12 luni în organizații dintr-o altă ţară decât ţara lor de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul UE însă şi alte ţări partenere în acest program.
  • Orice proiect SEV include cel puţin trei actori principali: voluntarul, organizaţia de trimitere (din ţara de reşedinţă a voluntarului) şi organizaţia gazdă (în străinătate). Pentru a afla care organizaţii s-au înscris şi au fost acreditate să trimită sau să găzduiască voluntari SEV, accesează baza de date la www.evsdatabase.eu
  • În România, programul Tineret în Acţiune este gestionat de Agenţia Natională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) www.tinact.ro
  • Asociaţia “Grupul Milvus” este acreditată ca organizaţie de găzduire din anul 2007 şi ca organizaţie de trimitere din anul 2010

Comments are closed.