Rezultatele celui de-al cincilea sezon consecutiv de inelare pe Grindul Chituc

Foto: Cornel Cotorogea

După 111 de zile de inelare continuă, între 13 iulie și 30 octombrie, am inelat 17889 de păsări din 108 de specii.

Dintre aceste specii, 18 au fost capturate pentru prima dată în tabăra noastră, și 5 sunt considerate rarități naționale: pitulicea de ienupăr (Phylloscopus nitidus, a 2-a observație națională), pitulicea de munte orientală (Phylloscopus orientalis, a 3-a observație națională), pitulicea de Himalaya (Phylloscopus humei, a 2-a observație națională), măcăleandrul albastru (Tarsiger cyanurus, a 2-a observație națională) și pitulicea cu sprânceană galbenă (Phylloscopus inornatus, mai puțin de 10 observații pe an).

Un lăcar de stuf (Acrocephalus scirpaceus) inelat de noi pe 15 iulie 2018, a fost recapturat 38 de zile mai târziu în Israel, iar o pitulice fluierătoare (Phylloscopus trochilus) inelată în 2017 în Israel a fost recapturată în tabăra noastră de inelare pe 15 octombrie 2018. Ambele exempalre au fost eliberate într-o condiție fizică bună.

Asociația Grupul Milvus organizează o tabăra de inelare în perioada migrației de toamnă pe Grindul Chituc în fiecare an din 2014 încoace, care se adaugă celor două sezoane inițiale din 1996-1997.

Tabăra de inelare a fost susținută financiar în 2018 de către Rompetrol Downstream SRL pentru contribuția căreia suntem recunoscători.

This entry was posted in Știri. Bookmark the permalink.

2 Răspunsuri la Rezultatele celui de-al cincilea sezon consecutiv de inelare pe Grindul Chituc

 1. Giles Pepler says:

  Congratulations on a great season! I would love to come and join you next year – I’m a UK ringer with 50 years experience ringing small passerines.

  • Attila MARTON says:

   Hi Giles!

   Great to hear that you are interested in our ringing camp! Please be on a lookout for our season announcing post and write me an e-mail at attila.marton@milvus.ro.

   Best wishes,
   Attila Marton
   camp coordonator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *