Reprezentanţii fondurilor de vânătoare deschişi la cooperare în cadrul proiectului Transgreen: Autostrada Tîrgu Mureș – Iași

O întâlnire locală a factorilor interesaţi a avut loc la Ghindari, judeţul Mureş cu reprezentanţii a şase fonduri de vânătoare, toate situate pe sau în imediata vecinătate a planificatei autostrăzi Tîrgu Mureş-Iaşi-Ungheni (secţiunea dintre Miercurea Nirajului şi Sovata).

Cei prezenţi au fost de acord că viitoarea autostradă prezintă o amenințare semnificativă și că va afecta populațiile unor specii protejate (de exemplu ursul brun, lupul, râsul) și speciile de vânat (în special cerb și mistrețul). De asemene, ei au recunoscut nevoia de cooperare între cele două sectoare, pentru a avea șanse în reducerea potențialelor efecte negative ale dezvoltării planificate.

Reprezentanţii fondurilor de vânătoare au cerut să fie informați în timp util înainte ca ieşirile pe teren să fie efectuate pe teritoriile administrative din jurisdicţia lor, astfel încât să poată delega și personalul propriu (profesioniștii în domeniul vânătorii) pentru a indica locurile potrivite pentru montarea camerelor-capcană folosite pentru monitorizarea animalelor sălbatice.

This entry was posted in Știri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *