Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice

Centrul de Reabilitarea a animalelor sălbatice al Asociației pentru Protecția Păsărilor şi a
Naturii „Grupul Milvus” funcționează de mai mulți ani. Aici, diagnosticarea şi tratamentul este implementat de specialiștii Asociaţiei „Vets4Wild”, reabilitarea are loc în voliere și padocuri special amenajate, iar la momentul oportun, animalele sunt eliberate în natură.
Dezvoltarea centrului de reabilitare s-a realizat folosind resursele proprii ale ambelor asociații, din finanțări prin proiecte, donații și multă muncă voluntară.
În momentul de față îngrijim păsări, reptile și mamifere. Centrul este compus din două unități, cu autorizație din 2012. În Tîrgu Mureș sunt ținute păsările și animalele care au nevoie de îngrijire zilnică, iar în Sânsimion acele exemplare care sunt pregătite de eliberare.
Datorită rețelei naționale înființate cu ajutorul medicilor veterinari din mai toate județele țării, la fiecare două zile primim pacienți pe care îi plasăm în cele 20 de voliere aflate în dotarea noastră. În afară de sutele de apeluri telefonice prin care oferim asistență, anual îngrijim mai mult de 200 de animale rănite ajunse la Centrul nostru. Serviciul telefonic dedicat celor care găsesc animale sălbatice rănite – 0722 533 816 este apelabil 24/7.

Raport anual al Centrului de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite MILVUS – 2016

DONAȚIE

Un florinte, salvat și eliberat! 
Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice a găzduit cea de-a 150-a pasăre din acest an! Îi mulțumim lui Bonc Septimiu David, care a găsit pasărea (probabil extenuată) plimbându-se pe stradă. După consultația veterinară și câteva zile de recuperare, florintele a fost eliberat. În prezent, nu beneficiem de sprijin financiar din partea statului sau din proiecte, pentru acest Centru de Reabilitare. 

 

 

Un pescăruș fericit!
De la Cluj Napoca, la Marea Neagră! E povestea unui tânăr pescăruș cu picior galben, ajuns la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Milvus de la Cluj. Nu a avut răni, dar a avut nevoie de îngrijire. După câteva încercări nereușite de a-l elibera pe râul Mureș, pescărușul a ajuns în tabăra de inelare de pe grindul Chituc. Imaginile vorbesc de la sine: bucuria unei păsări de a se întoarce în mediul său natural. După eliberare (și 600 km în mașină) era încă ușor amețit, dar în curând și-a luat zborul împreună cu pescărușii din zonă. 
Mulțumim SC Kekhal SRL pentru sprijinul acordat acestei tabere.

Pentru mai multe cazuri al Centrului de Reabilitare a Animalelor Sălbatice vă rugăm accesați pagina Facebook al Asociației: www.facebook.com/MilvusGroup

 

 

12 Răspunsuri la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice

 1. Ovidiu Pop says:

  Am trimis un pui de vulpe prin intermediul doamnei Bora Finuca.As vrea sa știu ce face?
  o

 2. cristian says:

  Dacă îi se spune centului că e pentru animale sălbatice de ce nu îngrijiți , pe lângă păsări și mamifere, reptile , etc.

  • Milvus Group says:

   Buna ziua,

   ne cerem scuze pentru răspunsul întârziat.
   În primul rând nu înțeleg de ce ați pus întrebarea legat de îngrijirea animalelor cum că n-am îngriji mamifere și reptile.
   Da, avem un Centru de reabilitare a animalelor sălbatice rănite autorizată și DA îngrijim și salvăm și mamifere precum și reptile.

   Ba mai mult, în momentul de față demarăm un proiect pe cu scopul de a realiza o rețea națională cu puncte de prim ajutor din toate județele țării pentru a putea prelua cazurile cu mai mare eficiență din întreaga țară.

   Dacă vă putem ajuta cu informații nu ezitați să ne contactați ori prin email ori telefonic.

 3. Pingback: Healthy Storks miss migration and stay in Romania for winter | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 4. Pingback: Salvarea unui pui de acvilă de munte | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 5. Pingback: Salvarea unui codalb otrăvit | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 6. Pingback: Schimb de experiențe în Centrul de Reabilitare din Bulgaria | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 7. Pingback: Numărul 4 din raportul bilunar (de acum trimestrial) al Centrului de Reabilitare Milvus (iulie-septembrie 2012) | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 8. Pingback: Numărul 4 din raportul bilunar (de acum trimestrial) al Centrului de Reabilitare Milvus (iulie-septembrie 2012) | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 9. Dana says:

  Nu veți înființa și în Oradea un astfel de centru v-am mai pus întrebarea pe facebook eu am găsit un guguștiuc nu-l pot ține prea mult timp pentru că locuiesc la bloc și am o pisică tot adoptată de pe stradă și acum îmi caut un nou loc de muncă . V-am lăsat nr. de tel. pe facebook .

 10. Pingback: Știri despre Centrul de Reabilitare | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *