Misiunea noastră

Încălzirea globală este una dintre cele mai grave provocări din zilele noastre, care va avea un impact semnificativ asupra vieții generației tinere în următoarele decenii, probabil cu un efect devastator asupra sectorului economic și social. Cu toate acestea, schimbările climatice nu ne afectează doar pe noi, oamenii, ci și celelalte specii de pe planetă. Încălzirea climatică este printre principalele motive privind pierderea biodiversității, la rândul său acest lucru reprezentând un factor agravant important în ceea ce privește schimbările climatice. Din această cauză, încălzirea globală afectează și beneficiile primite de umanitate de la natură, acele servicii ecosistemice, cum ar fi: apa, , hrana, polenizarea plantelor, protecția împotriva eroziunii, reglementarea răspândirii bolilor sau dăunătorilor, etc.

În atenuarea efectelor încălzirii și adaptarea la schimbările climatice, rolul serviciilor ecosistemice este esențial ( de exemplu rolul pădurilor în perioadele cu precipitatii abundente, agro-biodiversitatea în agronomia durabilă, etc.) și departe de a fi unul bine conștientizat în societatea noastră. Din această cauză, partenerii programului și-au unit forțele pentru a disemina informații despre efectul încălzirii globale asupra societății umane în general, dar mai ales în Europa și în țările în curs de dezvoltare.

Campania de comunicare a proiectului are rolul de a inocula generației tinere ideea că alegerile noastre zilnice privind modul de viață afectează considerabil lumea în care trăim. Ca cetățeni Europeni, trăim într-o societate bazată pe consum și avem un impact semnificativ asupra ecosistemele înconjurătoare, ba chiar și asupra mediului din țările în curs de dezvoltare. Politica Uniunii Europene are o influență profundă asupra sectoarelor financiare, comerciale și agricole din aceste țări. Din acest motiv elaborarea corectă a politicilor Europene este esențială în influențarea și modelarea normelor și practicilor globale. În același timp, prin alegerea modului de consum și a stilului de viață, cetățenii europeni pot avea un impact major asupra calității vieții în țările în curs de dezvoltare.

Campania noastră vrea să contribuie la conștientizarea importanței alegerilor noastre de zi cu zi, la modul în care trăim și să consolideze gândirea critică a tinerilor asupra deciziilor politice și a normelor promovate de Uniunea Europeană. Fiecare individ poate să contribuie la reducerea impactului încălzirii globale prin schimbări individuale, dar și prin stimularea unor decizii politice corecte, sustenabile.

Proiectul

Nume: Game on! Don’t let climate change end the game!
Finanțator: DEAR – The European Commission’s Development Education and Awareness Raising Programme
Durata: 4 ani (data lansării: noiembrie 2019)
Buget: 5.346.865 euro
Parteneri: Proiectul se bazează pe un parteneriat internațional în domeniul ,,Comunicarea încălzirii globale’’ cu partenerii:

CEEweb for Biodiversity
Christliche Initiative Romero e.V.
BROZ – Regional Association for Nature Conservation and Sustainable Development
Bulgarian Biodiversity Foundation
National Society of Conservationists (NSC, FoE Hungary, MTVSZ)
Lithuanian Fund for Nature
Latvian Fund for Nature
Na Mysli
PersonaR Ltd-

Scop: Tinerii europeni întreprind mai multe acțiuni împotriva schimbărilor climatice datorită înțelegerii sporite a impactului acestora asupra vieții oamenilor și asupra ecosistemelor din Europa și de țările de Sud.

Principalele activități:

Sensibilizarea tinerilor (15-35 ani) și a celor de 35+ ani

  • comunicare directă spre tineri
  • implicarea muzeelor
  • gamification: Geocaching folosirea subiectului încălzirii globale
  • Răspândirea materialelor educative.
  • Organizarea de cursuri pentru profesori
  • Desfășurarea unui curs online pentru cei interesați dar fără cunoștințe științifice

Activizarea tinerilor în campanie

  • Implicarea tinerilor ambasadori
  • Participarea în misiuni în țările expuse mai mult la consecințele încălzirii climei
  • Cursuri pentru jurnaliști

Schimbarea stilului de viață al oamenilor din societatea noastră

  • ecologizarea festivalurilor
  • Organizarea unor tabere educative
  • activități de lobby pentru politicieni

Noutăți:

Ne puteți urmări pe: Facebook, Instagram

Acest website a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia este responsabilitatea exclusivă a Asociației „Grupul Milvus” și nu reflectă neapărat părerile Uniunii Europene.