Monthly Archives: March 2018

Dumbrăvioara online din nou

Dragi prieteni ai berzelor, în ultimele zile am întâmpinat defecțiuni tehnice cu transmisia în direct de la Dumbrăvioara din cuibul de barză. Ne cerem scuze, dar aceste lucruri sunt, unoeri, inevitabile. Concursul nostru continuă. Așteptăm print-screen-uri cu prima barză din cuibul monitorizat.

Postat în categoria Blog de berze, Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , | 3 Răspunsuri

O pereche de berze cuibărește în siguranță la Sîntu, jud. Mureș

Anul trecut a avut loc o tragedie la cuibul de barză din localitatea Sîntu, jud. Mureș. O furtună de vară a devastat zona, iar cuibul a luat foc și a ars după ce a fost lovit de un fulger. La sfârșitul verii păsările au început să-și refacă cuibul pe un alt stâlp din apropiere, parcă semnalându-ne unde își doresc noul cuib, după care au plecat în lungul drum spre Africa. Un iubitor al berzelor din localitate, Călin Sîrbu, ne-a contactat, iar pentru a ajuta berzele, Grupul Milvus a pus la dispoziția Electrica un suport special pentru cuibul de barză, confecționat de noi. Suportul a fost montat de curând, în timp util ca berzele să aibă „casa” pregătită. Mulțumim tuturor celor care au ajutat ca povestea să fie cu „happy end”. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 1 Răspuns

Fă parte și tu din echipa salvatorilor

Dacă ești salariat sau pensionar completează formularul 230.
Dacă ai venituri din activități independente (chirii, PFA, etc.) completează formularul 200.
Mai multe informații:
Orice persoană fizică poate redirecționa 2% din impozitul pe venit, fără nici un cost, către Grupul Milvus pentru a sprijini Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite!

Fă parte și tu din echipa salvatorilor!

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Sezon nou la Dumbrăvioara!

Anul trecut am fost aproape 35 de mii  de oameni care ne-am uitat, avizi, la ce se întâmplă pe ecranele computerelor, laptopurilor sau a telefoanelor. Evenimentele din cuibul de barză de la Dumbrăvioara – amenjarea cuibului, depunerea ouălor, creșterea puilor – sunt tot atâtea evenimente care ne ajută să înțelegem mai bine lumea naturală. Așa că începem, din nou, vânătoarea primelor print-screen-uri cu reîntoarcerea berzelor. Fii primul care ne trimite o barză în cuibul de la Dumbrăvioara pe adresa iulia.vizi@milvus.ro și vei câștiga un premiu din partea noastră.

Click pentru CAMERA WEB DIN DUMBRĂVIOARA

Postat în categoria Blog de berze, Știri | 7 Răspunsuri

Am prezentat rezultatele monitorizărilor noastre la cea de-a XI-a Întâlnire Anuală de Monitoring

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la București a XI-a Întâlnire Anuală de Monitoring, organizat de Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Asociația Grupul Milvus și Universitatea Babeș-Bolyai. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns