Monthly Archives: October 2015

Călătoriile complexe al vântureilor de seară

Ubul, vânturelul de seară de sex masculin capturat în toamna anului trecut în Dobrogea pentru a-i monta un transmițător satelitar, astfel încât să îi fie urmărită calea, a ajuns a doua oară în Africa. În urma unei colaborări a Grupului Milvus cu mai multe organizații partenere din Ungaria (MME/BirdLife Ungaria, Directoratul Parcului Național Körös-Maros respectiv Directoratul Parcului Național Bükk), Ubul a fost echipat cu transmițător satelitar anul trecut, așadar el a parcurs pentru prima oară un ciclu anual de viață în așa fel, încât să furnizeze date deosebit de importante pentru specialiștii implicați în protejarea specie.
kvfotok2 Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 1 Răspuns

Berzele ”străine” tratate și eliberate pe Valea Nirajului!

DSCN1012A venit toamna la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice din Sânsiomion. O dată cu venirea acestui anotimp, la centrul coordonat de Grupul Milvus și Asociația Vets4Wild a început și sezonul ”berzelor”.

O serie de berze albe, slăbite, au fost adăpostite și tratate la centrul nostru. Cauzele acestor slăbiciuni nu le putem decât intui, pot fi cauzate de diverse boli sau poate fi vorba doar de o slăbiciune a forțelor în perioada de migrație. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Vernisajul Naturii Milvus

Milvus Nature Photography

Chiar dacă afară toamna își arată fața mohorâtă, aproape 60 de persoane au acceptat, joi seara, invitația noastră la o plimbare figurativă în lumea animalelor și a peisajelor care te lasă fără suflare. Mai precis în lumea fotografiilor despre natură, în total 47 de instantanee.

Vernisajul  celui de-al șaptelea Concurs Internațional de Fotografie de Natură ”Milvus” a avut loc la Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din Tîrgu-Mureș în prezența a doi dintre câștigători: Lukács Gábor din Ungaria, câștigătorul concursului și Dorin Bofan, desemnat drept cel mai bun fotograf din România. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns