Monthly Archives: May 2015

Conservarea acvilei ţipătoare mici în România printre primele 17 proiecte LIFE din 2014 ale Comisiei Europene

P1100182

În total 17 proiecte au primit distincția de “Best LIFE Project” de la Comisia Europeană, printre care două din România.

Felicitări proiectului Ursus LIFE care a ajuns printre cele mai bune cinci proiecte!

Implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus” și Societatea Ornitologică Română în perioada  2010-2013, proiectul are ca obiectiv principal protejarea acvilei țipătoare mici din România, populația cuibăritoare din țara noastră fiind foarte importantă la nivelul UE – însumează aproximativ 22% din populaţia de acvila ţipătoare mică la nivelul Uniunii Europene.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Semnați Petiția ALERTĂ PENTRU NATURĂ!

10421541_814984798520509_2605123384677445044_nAsociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” vă cheamă la acțiune!

Comisia Europeană ia în considerare revizuirea celor mai importante acte normative care protejează NATURA: Directiva Păsări și Directiva Habitate, cele două directive pe care se fundamentează cea mai mare rețea de arii naturale protejate, Rețeaua Natura 2000.

E momentul să acționăm împreună și să susținem mișcarea ALERTĂ PENTRU NATURĂ! Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Green Week

2015-05-17Relatarea noastră începe în orele pline de ceață ale unei dimineți de duminică. O vale frumoasă, case vechi și o liniște deplină, presărată, uneori, de zumzetele unei vieți cotidiene de țară și triluri de cânturi păsărești.

E Sânsimion. Un loc retras din calea drumurile aglomerate, unde Asociația Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” a înființat un Centru de Reabilitare a păsărilor. Aici, aproape 60 de persoane și-au dat întâlnire pentru a petrece o zi în natură.  Curtea primitoare a fost locul de întâlnire, iar primele activități ale zilei au fost vizitarea Muzeului Satului, care redă atmosfera din trecut a unei case tradiționale țărănești de pe Valea Nirajului. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Recensământul de Iarnă al Păsărilor de Apă – 2015

IMG_1209

Asociaţia „Grupul Milvus”, împreună cu Societatea Ornitologică Română (SOR) a organizat şi în acest an Recensământul de Iarnă a Păsărilor de Apă din România.

La fel ca în anii anteriori, observațiile au fost efectuate în perioada 10-31 ianuarie. Recensământul de Iarnă a Păsărilor de Apă (International Waterbird Census – IWC) este coordonat de Wetlands International și este organizat în multe țări din lume. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

ASOCIAŢIA GRUPUL MILVUS VĂ INVITĂ ÎN NATURĂ!

poster_a2_roAsociația pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” vă invită duminică, în data de 17 mai 2015, la o excursie în care să descoperiți bogatul patrimoniu natural al Văii Nirajului.

Pajiștile împădurite din Valea Nirajului sunt peisaje de înaltă valoare naturală cu habitate unice în Europa protejate prin rețeaua Natura 2000. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

2%

TEEA Grantsitlul proiectului: Înființarea rețelei naționale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite

fondong_logoProiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului
www.eeagrants.org
FP
vets4wild
Donează 2% pentru Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice!

Vă mulțumim!

Aici puteți descărca:
formularul 200formularul 230

Date:

Asociația „Grupul Milvus”
CF: RO 14198928
ING Bank
RO12INGB0000999901703336

Data limita pentru depunerea formularelor este 25 mai 2016

Postat în categoria Știri | 1 Răspuns

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” se alătură Coaliției Natura 2000 și WWF România și condamnă lucrările de pe râul Alb din munții Retezat

Imag1

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” se alătură Coaliției Natura 2000 și WWF România și condamnă lucrările de pe râul Alb din munții Retezat.

Amplasarea de microhidrocentrale pe râurile de munte  poate avea consecințe grave pentru flora și fauna zonei. Râul alb este un râu natural, fără intervenții umane, fără drumuri de acces, regularizări, etc. cu multe specii de pești protejate de Directiva Habitate, iar această naturalețe va fi pierdută în cazul în care se construiesc microhidrocentralele.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns