Monthly Archives: March 2015

Bufnițe ca victime ale traficului rutier

kep3În cursul lunii martie 2015, membrii Asociației „Grupul Milvusˮ au avut numeroase deplasări în partea de vest a țării, ieșiri cu ocazia cărora au efectuat și activități de înregistrare a păsărilor, căzute victime ale traficului rutier.

Dat fiind faptul, că detectabilitatea păsărilor de talie mică lovite de către autovehicule este  mai grea, ne-am concentrat mai mult pe găsirea cadavrelor speciilor de talie mijlocie și mare.

Zona investigată de către noi se situează de-a lungul Drumului European E671, pe care l-am separat în 2 tronsoane, respectiv sectorul dintre Chișineu-Criș și Arad și Chișineu-Criș și Oradea. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Cameră web la cuibul de barză din Dumbrăvioara – din nou!

webcamEști curios de viața berzelor albe? Ei bine, de vineri, poți urmări pe site-ul Milvus, imagini transmise în direct  de camera  web instalată la un cuib din Dumbrăvioara!

Anul acesta vom da o importanță sporită ouălor de barză. Primele ouă sperăm că vor putea fi observate spre sfârșitul lunii aprilie. Prin procedeul ”zoom”, vom încerca să vă arătăm de aproape etapele perioadei de clocit. De altfel, în fiecare an, eclozarea primului pui este un eveniment important pentru noi!

Camera web v-a fi pusă în funcțiune, vineri, de la ora 8 dimineața. Imaginile transmise vor fi în format HD și vor putea fi urmărite aici, pe site-ul www.milvus.ro.

Camera web de la Dumbrăvioara este deja o tradiție pentru Grupul Milvus. Aceasta a funcționat, în fiecare an, din 2006 încoace.

Postat în categoria Blog de berze, Știri | 18 Răspunsuri

Cuiburi artificiale pentru vânturei și șoimi pe stâlpi electrici

lada oszlopon 1 În toamna anului 2014, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice (Transelectrica) a solicitat de la administrația sitului Natura 2000 Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului un aviz privind mentenanța liniilor electrice de 220 kv pe linia Fântânele – Ungheni (județul Mureș). Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 3 Răspunsuri

Al VII-lea concurs internaţional de fotografie de natură Milvus!

photocontestlogo

INVITAŢIE

INVITAŢIE (click pe imagine!)

Vă invităm să participaţi la al VII-lea concurs internaţional de fotografie de natură Milvus!

Grupul Milvus invită fotografii amatori şi profesionişti din întreaga lume să participe la a șaptea ediţie a concursului.

1. Categoria A – GENERAL
– orice fotografie de natură (plante, animale, ciuperci, peisaje naturale – fără elemente umane, antropice, etc.), excepție macro (vezi mai jos).

2. Categoria B – MACRO
– orice fotografie macro de natură Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 10 Răspunsuri