Monthly Archives: April 2014

Arlie, acvila țipătoare mică a ajuns înapoi în România

ArlieÎn cadrul proiectului LIFE “Conservarea acvilei țipătoare mici în România”, acvila țipătoare mică Arlie a fost echipată cu un transmițător satelitar și datorită acestui echipament am aflat că, după un drum lung prin Africa a sosit înapoi în țară. Miercurea, 9 aprilie 2014, coordinatele GPS-ului lui Arlie au arătat că a zburat la o altitudine de 1260 m deasupra Carpații de Curbură, la o distanță de circa 50 km la est de Brașov.

De mai bine de 206 zile, din septembrie anul trecut, Arlie a părăsit cuibul lui, el a zburat 24.468 km prin 3 continente și 17 țări. Din cele 1.106 de transmisii pe care le-am primit de la el, se poate urmări ruta de migrație prin strâmtoarea Bosfor, de-a lungul coastei Africii de Est, schimbând direcția spre Namibia, unde a petrecut toată iarna.

Arlie migration routeDrumul lui de întoarcere a fost aproape același, însă a reușit să-l facă în mai puțin de două luni. Totuși trebuie să așteptăm câteva zile până ajunge pe teritoriul lui de cuibărit de lângă Berivoi, Piemontul Făgăraș.

Migrația lui Arlie poate fi urmărită aici.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Natura în școli și școala în arii protejate

Suntem parteneri în cadrul proiectului:
NATURA ÎN ŞCOLI ŞI ŞCOALA ÎN ARII PROTEJATE, proiect implementat de Fundația ProPark pentru Arii Protejate și finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul programului Fondul ONG în România.

Pentru mai multe detalii faceți click aici.

Postat în categoria Știri | Etichete: | Lasă un răspuns