Monthly Archives: March 2014

Al VI-lea concurs internaţional de fotografie de natură Milvus

Perioada de înscriere în concurs s-a prelungit până la data de 21 iunie!

Cum probabil  v-ați obișnuit deja, primăvara vine cu deschiderea unei noi ediții al concursului internațional de fotografie de natură Milvus. Ajuns la cea de-a șasea ediție a competiției, Grupul Milvus vă întâmpină cu o nouă categorie interesantă și provocatoare pentru fotografi: eseul fotografic, unde vă puteți înscrie cu serii de fotografii de natură, fie color, fie alb-negru. Mai multe detalii despre concurs găsiți în invitație.

Data limită de înscriere în concurs: 14 iunie 2014.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , | 2 Răspunsuri

Camera web de la cuibul de barză din Dumbrăvioara funcționează din nou

Fullscreen capture 1832014 12635 PM

Postat în categoria Știri | Etichete: | 1 Răspuns

Expoziție: Păsările de lângă noi

1972440_632486593466660_839864594_nÎn perioada 19.03-10.05.2014 Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Societatea Ornitologică Română și cu Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” organizează expoziția temporară: „Păsările de lângă noi”.

În cadrul expoziției sunt prezentate speciile de păsări din habitate agricole, localități și păduri, folosind desene în acuarelă, realizate de câtre artiști Márton Zsoldos și Attila Deák pentru determinatorul de păsări al Societății Ornitologice Române și al Grupului Milvus – „Păsări Comune din România”.

Păsările împăiate, diferite tipuri de cuiburi și ouă de păsări însoțesc expoziția artistică.
Vernisaj: 19.03.2014, ora 12.00
În cadrul vernisajului va avea loc și prezentarea cărții „Păsări Comune din România”.

Postat în categoria Știri | Etichete: | 1 Răspuns

Pui de urși orfani găsiți și luați în îngrijire

DSCF5076În data de 5 martie, Ocolul Silvic Gurghiu a contactat Asociaţia Vets4Wild în legătură cu doi pui de urs brun aflaţi în custodia instituţiei. Puii cu vârsta de aproximativ 2 luni (amândouă femele) au fost găsiţi de către un localnic din Ibăneşti (județul Mureș) cu câteva zile înainte, iar dânsul a raportat imediat cazul la personalul de specialitate din cadrul Ocolului. Colegii de la Vets4Wild şi de la Grupul Milvus s-au deplasat în aceeaşi zi la Gurghiu şi au preluat animalele în custodie temporară. După o noapte petrecută la Tîrgu Mureş, dimineaţa următoare ursuleţii au fost transportaţi şi predaţi Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani (Munţii Hăşmaş, județul Harghita), condus de către Leonardo Bereczky. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , | 1 Răspuns

Salvarea unui codalb otrăvit

IMG_7868

Într-o zi de februarie Andrei Dinescu se plimba pe malul Dunării și a găsit o pasăre răpitoare uriașă. Pasărea stătea întinsă pe pământ, evident avea probleme, dar măcar era în viață. Andrei a procedat la salvarea ei – cu ajutorul lui Ferenc Zudor l-au dus la Port Cultural Cetate și au căutat ajutor pe internet. Au găsit pagina web a SOR-ului (Societatea Ornitologică Română). Când pozele despre pasăre au ajuns la biroul SOR din București, aici erau două persoane de la Grupul Milvus, care se pregăteau să plece către Târgu Mureș. Văzând pozele, Tamás Papp și András Attila Nagy de la Grupul Milvus imediat au schimbat itinerarul către Cetate – o pasăre rară ca un codalb (Haliaeetus albicilla) trebuie salvat cât mai repede!

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Răspunsuri

Grupul Milvus, împreună cu localnicii din Neaua a montat un suport pentru cuib de berze

DSCF5037După spusele localnicilor, nimeni nu-şi aminteşte de berze trăind în comuna Neaua (județul Mureș). Primele berze au apărut în urmă cu doi ani (2012) în localitatea Neaua, şi imediat s-au apucat de construirea unui cuib. În primul an au şi cuibărit cu succes, însă în anul următor doar una dintre berze s-a întors la cuib. Iar cuibul în continuu lărgit a devenit prea mare pentru stâlpul pe care era construit. Deoarece construcţia a ajuns prea aproape de liniile electrice, Grupul Milvus a decis că este necesară amplasarea unui suport special pentru cuibul de barză. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , | 3 Răspunsuri