Monthly Archives: February 2014

Arlie, acvila țipătoare mică a început migrația sa de primăvară

phoca_thumb_l_dscn1332Anul trecut, în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici în România” Arlie, o acvilă țipătoare mică adultă a fost echipată cu un transmițător satelitar. Prin sistemul satelitar Argos putem să urmărim rutele pe care le parcurg acvilele dotate cu transmițător. Astfel am aflat  că Arlie și-a început migrația de primăvara pe data de 14 februarie, între orele 8 și 11 a început să zboare din Namibia spre nord-est. Până în data de 17 a ajuns la granița Zambiei, parcurgând 650 km.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Recensământul de Iarnă al Păsărilor de Apă – 2014

Kerekes I. 3Asociaţia „Grupul Milvus”, împreună cu Societatea Ornitologică Română (SOR) a organizat şi în acest an Recensământul de Iarnă al Păsărilor de Apă în România. Marea majoritate a observațiilor au fost efectuate în perioada 10-31 ianuarie, dar cum și în acest an am organizat un recensământ de anvergură mai mare, unele ieșiri de teren au fost efectuate în primele zile ale lunii februarie. Recensământul de Iarnă al Păsărilor de Apă (International Waterbird Census – IWC) este coordonat de Wetlands International și este organizat în multe țări din lume. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Video: camerele ascunse ne dezvăluie fauna râurilor din România

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn cadrul proiectului „Elaborarea seturilor de măsuri de management, la nivel național, pentru speciile Castor fiber, Lutra lutra și Mustela lutreola” au fost achiziționate mai multe camere-capcană pentru a observa momente din viața vidrelor pe diferite râuri din țară.

Camera-capcană este o cameră de supravegheat care detectează mișcarea, astfel putând fi folosită în observarea animalelor în natură fără a le deranja.

Analizând înregistrările camerelor întâlnim și numeroase alte specii pe lângă vidre. Aici am selectat câteva dintre cele mai interesante.

Față în față cu o vidră (Lutra lutra):
Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , | Lasă un răspuns

Informații eronate apărute în presa locală

În data de 3 februarie 2014, în presa electronică din județul Bihor au apărut informații total greșite despre natura implicației Asociației Grupul Milvus în cazul proiectului PUG al comunei Girișu de Criș. Prin prezenta declarație dorim să punem la dispoziția publicului anumite informații care pe de o parte să permită posibilitatea publicului de a forma o opinie cât mai obiectivă despre acest subiect, pe de altă parte să dezmințim acele informații eronate prin care, total nedrept, se pătează – intenționat sau nu – imaginea Grupului Milvus.

Așa cum a apărut și în articolul de pe http://www.bihon.ro/semnat de Veronica Bursaşiu, Asociația Grupul Milvus este o organizație neguvernamentală, non-profit, care militează de mai bine de 20 de ani pentru conservarea naturii în general, și protecția speciilor de păsări sălbatice în special. Numeroasele activități de cercetare, conservare și educație ecologică derulate de Grupul Milvus pot fi consultate pe site-ul organizației http://milvus.ro/.

Pentru declarația completă faceți click aici.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

2%

ketszazalek-ro
Vă rugăm, sprijiniți cu 2% din valoarea impozitului Dumneavoastră 
Asociația noastră!
Vă mulțumim!

Aici puteți descărca:
formularul 200formularul 230

Date:

Asociația „Grupul Milvus”
CF: RO 14198928
ING Bank
RO12INGB0000999901703336

Data limita pentru depunerea formularelor este 23 mai 2014

Postat în categoria FAQ, Știri | Etichete: , , , , , , | 1 Răspuns