Monthly Archives: October 2012

Rezultatele celui de-al III-lea Maraton Ornitologic

În acest an, între 19-21 octombrie, Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” a organizat cel de al III-lea Maraton Ornitologic din România, eveniment care, asemenea anului trecut, a avut loc la Pescăria Cefa (judeţul Bihor). La acest eveniment s-au înregistrat 9 echipe de câte 2-4 persoane, însemnând în total 29 de participanţi la concurs. Pe lângă concurenţi au mai fost prezenţi şi alte persoane care nu au luat parte la maraton. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , | Lasă un răspuns

Zsani

Postat în categoria Blog | Lasă un răspuns

Daróczi Szilárd

Postat în categoria Blog | Lasă un răspuns

Evenimentele din 2012 de la cuibul de barză cu cameră web

Foto: Kósa Ferenc

Cuibul de barză din Dumbrăvioara, care este monitorizată cu cameră web încă din 2006,  putea fi urmărită și în acest an, cu întreruperi mai mici sau mai mari în difuzare, pe pagina de internet al Grupului Milvus. Anul acesta camera a fost schimbată cu una cu vedere nocturnă, astfel imaginile din cuib puteau fi urmărite și în întuneric.

La fel ca anul trecut, evenimentele din cuib au evoluat interesant și surprinzător și în acest an. Citeste mai departe

Postat în categoria Blog de berze, Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Expoziția celui de-al patrulea concurs internațional de fotografie de natură „Milvus”

Vernisajul expoziției celui de-al patrulea concurs internațional de fotografie de natură „Milvus” a avut loc în data de 14 octombrie 2012, duminică la orele 11.00. În cuvântul de deschidere  Cezar Buliga, curatorul sălii de expoziție, a povestit despre valorile fotografiei de natură, iar Tamás Papp, președintele Grupului Milvus a felicitat câștigătorii și a vorbit despre importanța acestui concurs. La vernisaj au fost prezenți peste 40 de participanți chiar și câștigătorul concursului, Attila Szőke din Slovacia.

Expoziția poate fi vizitată  până în data de 4 noiembrie în galeria din incinta Mureș Mall (Piaţa Victoriei nr. 14, Târgu Mureş).

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Efective semnificative de vânturei de seară în locurile de înnoptare din Câmpia de Vest

Loc de înnoptare în județul Arad

Vânturelul de seară (Falco vespertinus) constituie una dintre principalele specii țintă în ceea ce privește activitățile Grupului Milvus de conservare a speciilor de păsări răpitoare, astfel nu e de mirare că am implementat numeroase proiecte care vizau în special protecția acestei specii. Poate cel mai important de până acum a fost proiectul LIFE româno-maghiar, în cadrul căruia, printre multe alte activități, s-a inițiat monitorizarea locurilor de înnoptare folosite de vânturei. Această specie de șoim este gregară atât în perioada de cuibărit, cât și în timpul migrației. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , | 2 Răspunsuri

Expoziție foto: Al patrulea concurs internaţional de fotografie de natură „Milvus”

Expoziția va fi deschisă timp de trei săptămâni.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Al III-lea Maraton Ornitologic din România

Anul acesta Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” va organiza al III-lea Maraton Ornitologic din România, eveniment ce va avea loc și anul acesta la Pescăria Cefa, în perioada 19-21 octombrie 2012.

Durata concursului va fi de 24 de ore. Observaţiile pot fi efectuate de către grupuri (echipe) de 2-4 persoane. Concursul şi intrarea în concurs vor începe de la punctul comun de înregistrare a participanţilor. Primele trei echipe, care pe durata concursului vor observa cele mai multe specii de păsări, vor beneficia de premii din partea organizatorilor. Totodată, va fi premiată şi echipa/persoana care a observat cea mai interesantă specie. Premii vor fi distribuite şi pentru cei care dau soluții corecte la identificarea păsărilor în cadrul celor două concursuri de recunoaștere a păsărilor “Mystery Bird”.

Vă invităm cu mult drag să participaţi la acest eveniment şi vă urăm mult succes!

Pentru confirmarea participării și orice detalii legate de eveniment, vă rugăm să contactaţi organizatorii: szilard.daroczi@milvus.ro și attila.nagy@milvus.ro

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , | Lasă un răspuns