Monthly Archives: July 2012

Cuibărire șoim dunărean

După ce în primăvara acestui an, angajații Grupului Milvus în proiectul internațional pentru conservarea șoimului dunărean (Falco cherrug) au reușit identificarea unor teritorii de șoimi în Dobrogea, s-a decis continuarea căutărilor în această regiune. Scopul cercetărilor îl constituie stabilirea locațiilor preferate de către șoimi, obținându-se astfel informații valoroase care vor putea fi folosite în viitorul apropiat în cadrul proiectului prin aceea că permit montarea cuiburilor artificiale special destinate șoimilor dunăreni în cele mai favorabile zone, asigurându-se astfel cuibăritul speciei în țara noastră.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , | Lasă un răspuns

Trei pui de berze au pierit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

Pe 27 iunie 2012 membrii Grupului Milvus au făcut o deplasare ca urmare a solicitării primite de la primarul comunei Suplac. În satul Idrifaia (comuna Suplac) localnicii erau îngrijoraţi, deoarece berzele au dispărut de o săptămână şi jumătate. De un timp oamenii care locuiesc în apropiere nu au mai văzut berzele care ocupau cuibul de la marginea satului, situat pe un suport, şi nici puii care deja stăteau în picioare.

Primarul a chemat un utilaj cu macara, aparţinând unei firme care se ocupă cu întreţinerea reţelelor electrice, şi cu ajutorul acestuia am examinat motivul pentru care berzele au părăsit cuibul. Când am ajuns la cuib. am constatat cu tristeţe prezenţa rămăşiţelor unui pui de barză, care a pierit în urmă cu aproximativ o săptămână şi jumătate.

Luând în considerare stadiul trupului şi condiţiile meteorologice din acea perioadă, am ajuns la concluzia, că puii au murit probabil din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Un copil care a venit la faţa locului ne-a confirmat aceste presupuneri, după spusele lui în urma unei furtuni, el a găsit doi pui de barză morţi sub stâlp.

Cele două berze adulte la început s-au întors la cuib, iar după câteva zile au început să construiască un nou cuib, puţin mai departe, pe un alt stâlp. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , | 3 Răspunsuri