Monthly Archives: February 2012

Conciliere la nivel național între companiile de transport și distribuție al energiei electrice din România respectiv organizațiile de protecția păsărilor

Influența liniilor electrice aeriene asupra păsărilor sălbatice este documentată la scară largă. Uneori, această influență este una pozitivă, precum se întâmplă în cazul populației șoimului dunărean din Bazinul Carpatic, care cuibărește preponderent pe stâlpi de electricitate de înaltă tensiune. Din nefericire însă, interacțiunile negative sunt mai frecvente decât cele pozitive, deoarece, la nivel național, zeci de mii de păsări mor anual prin electrocutare pe stâlpii rețelelor de medie tensiune. Electrocutarea constituie unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru berze albe și numeroase specii de păsări răpitoare. Pe lângă acest aspect, cazurile de electrocutare a păsărilor pe stâlpi generează întreruperi de curent pentru furnizorii de energie electrică, motiv pentru care ambele părți sunt interesate în rezolvarea acestei probleme. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Suport pentru cuib de barză

Este nevoie în zona Dvs. de un suport pentru cuib de barză pe stâlp electric? Noi încercăm să vă ajutăm!

În ultimii ani, tot mai mulți iubitori ai berzelor ne cer ajutorul privind montarea unui suport special pentru cuib de barză în zona lor de locuit. Grupul Milvus face tot posibilul să ajute, şi  transmitem fiecare caz la compania de distribuție a energiei electrice din aceea zonă. În 2011 am primit cele mai multe astfel de solicitări din ultimii ani, însă, având foarte multe alte atribuții, nu am reușit să urmărim fiecare caz aparte, dacă s-a rezolvat sau nu. Pentru a simplifica „raportarea” acestor cazuri, am realizat un formular on-line prin care oricine poate să solicite un suport pentru cuib de barză, iar stadiul de rezolvare al acestor cazuri va fi accesibil pentru toată lumea.


Postat în categoria Știri | Etichete: , | Lasă un răspuns

Numărul 1 din raportul bilunar al Centrului de Reabilitare Milvus (ianuarie-februarie 2012)

Lunile ianuarie și februarie au fost foarte neprielnice păsărilor care iernează în România datorită temperaturilor scăzute și stratului neobișnuit de gros de zăpadă în unele zone ale țării. Păsările cele mai vulnerabile sunt imaturii din anul trecut care trebuiau să înfrunte prima lor iarnă. Din această cauză am primit numeroase apele telefonice (22) din 9 de localități prin care iubitorii de păsări ne cereau ajutorul direct sau indirect (sfaturi). Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Regulament şi măsuri minime de conservare-ROSPA0041 Eleşteele Iernut Cipău

Asociatia Grupul Milvus are in custodie situl Natura 2000 Elesteele Iernut Cipau, desemnate pe baza Directivei Pasari. Masurile minime de conservare pentru aceste situri respectiv regulamentul au fost realizate de catre membrii Grupului Milvus si sunt afisate pe situl www.milvus.ro. Asteptam comentarii legat de aceste regulamente pana la data de 25.03.2012.

Propunerile de modificare şi comentariile le puteţi trimite prin poştă la adresa Asociaţiei Grupul Milvus (OP3 CP39, 540620 Târgu Mureş), respectiv pe adresele de e-mail office@milvus.ro.

Măsuri minime de conservare, Eleșteele Iernut Cipău-download pdf
Regulament, Eleșteele Iernut Cipău-download pdf

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | Lasă un răspuns

Concurs pedagogic Milvus

Asociaţia Grupul Milvus anunţă un concurs pedagogic pentru acele educatoare şi învăţătoare care predau cu plăcere despre natură şi protecţia naturii şi se străduiesc să transmită cât mai mult şi copiilor pe care îi învaţă.

Detaliile concursului le găsiți aici.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , | Lasă un răspuns

Grupul Milvus organizează concurs de observare a păsărilor la o hrănitoare

Câștigătorul celui de al treilea probe este Marton Attila, în total a observat 11 specii pe hrănitoare. Premiul câștigătorului este un pachet Milvus!

Câștigătorul celui de-al doilea probe este Marton Attila, cu o imagine cu 7 specii pe hrănitoare. Premiul câștigătorului este un tricou Milvus.

Câștigătorul primei probe a concursului este Kósa Ferenc, cu o imagine cu 23 de păsări pe hrănitoare. Premiul câștigătorului este un tricou Milvus.

Pe pagina web a Grupului Milvus se pot urmări în direct oaspeții înaripați a hrănitoarei de păsări. Între 25 ianuarie și 15 martie Grupul Milvus organizează pentru observatorii entuziaști a hrănitoarei un concurs cu trei probe:

1. Cine observă CELE MAI MULTE PĂSĂRI SIMULTAN pe hrănitoare (termenul limită pentru trimiterea răspunsurilor este 5 februarie 2012, orele 24,00)

2. Cine observă și recunoaște CELE MAI MULTE SPECII SIMULTAN pe hrănitoare (termenul limită pentru trimiterea răspunsurilor este 26 februarie 2012, orele 24,00)

3. Cine observă CELE MAI MULTE SPECII DE PĂSĂRI pe hrănitoare pe durata concursului (termenul limită pentru trimiterea răspunsurilor este 15 martie 2012, orele 24,00) Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Inelarea de păsări pe 4 februarie 2012: un mare succes!

În data de 4 februarie 2012, Grupul de Lucru Educație Ecologică din cadrul Grupului Milvus, a organizat un eveniment de inelare de păsări în Grădina Zoologică din Târgu-Mureș. Cu ajutorul celor două plase ornitologice amplasate lângă hrănitoarea pentru păsări, s-a reușit inelarea a 65 de păsări. Participanții au putut urmări îndeaproape inelarea păsărilor cu inele ornitologice, iar copiii au avut șansa de a elibera câte o pasăre. Păsările inelate au aparținut următoarelor specii: pițigoi sur, pițigoi albastru, pițigoi mare, țiclean, Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , , | Lasă un răspuns