Monthly Archives: May 2011

Curs de educaţie ecologică pentru pedagogi

 Curs de educaţie ecologică pentru pedagogi În cadrul proiectului „Educaţie ecologică în judeţul Mureş” finanţat de Administraţia Fondului de Mediu (www.afm.ro), în lunile aprilie-mai au avut loc cursurile de perfecţionare dedicate cadrelor didactice din Tg.Mureş, Reghin, Miercurea Nirajului şi împrejurimile acestora. Cursurile s-au ţinut în limbile română şi maghiară şi au participat un număr total de 233 de educatoare, învăţătoare şi profesoare de biologie.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | Lasă un răspuns

Întreţinerea cuiburilor artificiale montate pentru vânturei de seară

Cu toate că proiectul LIFE româno-maghiar derulat în vederea conservării vânturelului de seară s-a încheiat în anul 2009, în cazul anumitor domenii activităţile continuă. Grupul Milvus şi-a asumat responsabilitatea de a desfăşura aceste activităţi chiar şi după finalizarea proiectului, astfel în primăvara anului 2011 s-a lucrat la întreţinerea cuiburilor artificiale montate în cadrul programului LIFE.

Este cunoscut faptul că, vântureii de seară, asemănător tuturor speciilor de şoimi, nu îşi construiesc cuib. Ei ocupă cuiburile goale construite de alte specii, în special cele ale ciorilor de semănătură, deoarece similar cu aceste ciori, preferă să cuibărească în colonii. Realizarea coloniilor artificiale prin amplasarea cuiburilor fabricate din material lemnos a avut loc în acele zone, unde ciorile de semănătură, şi astfel cuiburile naturale lipsesc. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , | 1 Răspuns

Barza şi albinele de la Sântana

În ultima vreme tot mai mulți oameni se adresează Grupului Milvus cerând ajutor în protecția berzelor. De obicei ni se cere să “facilităm” montarea unui suport pentru cuib de barză pe un stâlp electric (ex. în valea Nirajului, la Ocna de Sus, etc.) sau ni se semnalează dărâmarea cuiburilor aflate direct pe rețea de către operatorul rețelei de electricitate (jud. Giurgiu) – în toate cazurile încercăm să ajutăm în limita posibilităților noastre.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , | 1 Răspuns