Monthly Archives: February 2011

Cuiburi artificiale pentru bufniţe

Foto: Dehelean Luca

Foto: Dehelean Luca

În iarna 2010-2011, membrii Grupului Milvus au montat un număr de 5 cuiburi artificiale pentru ciuvică (Glaucidium passerinum) şi 17 pentru minuniţă (Aegolius funereus).

Scorburile artificiale au fost amplasate în zone unde prezenţa acestor două specii a fost confirmată anterior. Cele pentru ciuvică au fost montate în M-ţii Călimani, iar cele de minuniţă au fost repartizate de-a lungul a două văi principale din M-ţii Gurghiului şi M-ţii Călimani.

În viitor vom monta şi alte cuiburi artificiale pentru aceste specii montane, dar şi pentru altele, ca de exemplu huhurezul mare.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , | Lasă un răspuns

Păsări confiscate de la comercializanţii ilegali din Arad

La data de 30 ianuarie 2011, patru membrii ai Asociaţiei „Grupul Milvus”, împreună cu agenţii de la Inspectoratul de Poliţie Arad au efectuat un control la piaţa de animale din municipiul Arad. Scopul a fost depistarea unor contravenţii referitoare la comercializarea păsărilor cântătoare din fauna sălbatică.

Cu ocazia controlului am depistat trei comercializanţi ilegali, care deţineau un număr de 8 sticleţi şi 2 florinţi. Toate păsările au fost confiscate, inelate şi mai apoi eliberate, iar vânzătorii au primit avertisment din partea organelor de poliţie. Ca şi în lunile trecute, şi în viitor vom continua efectuarea unor astfel de controale, şi vom solicita organelor competente amendarea comercianţilor ilegali.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , | 2 Răspunsuri