Monthly Archives: December 2010

Proiectul intitulat „Valea Alceului şi Lunca Barcăului, situri Natura 2000 desemnate pentru conservarea vânturelului de seară”

Ne pare rau aceasta informatie inca nu a fost tradus.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | 2 Răspunsuri

Sincronul de iarnă al ciufilor de pădure 2010-2011

La fel ca şi în iarna trecută, şi de data aceasta (decembrie 2010 – martie 2011) dorim să continuăm recensământul şi sincronul de iarnă al ciufilor de pădure (Asio otus) din România. Ca şi până acum, un număr mai mare de ţări din Europa vor participa la acest program. Sincronul se va derula şi iarna aceasta conform unei metode standard, identică pentu fiecare ţară, şi este adresat tuturor voluntarilor şi iubitorilor naturii, care doresc să se implice în acesta. Sincronul ne va ajuta în primul rând să dobândim o imagine mai clară despre numărul ciufilor de pădure, care iernează în diferite regiuni ale ţării, habitatele pe care le utilizează în această perioadă a anului, dar şi pentru a cunoaşte unele aspecte privind factorii periclitanţi. Aşadar, implicarea unui număr cât mai mare de voluntari este foarte binevenită. Pentru a descărca formularele de recensământ faceţi click aici.
În România coordonatorul programului este Asociaţia “Grupul Milvus”, la care se trimit şi formularele completate referitoare la recensământ.
Pentru orice informaţie suplimentară legată de recensământ, vă rugăm să contactaţi coordonatorul la adresa: sanduandreeasteriana(arond)yahoo.com

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , | 2 Răspunsuri