Monthly Archives: July 2009

Ciuf de pădure melanistic

melanisztikus erdei fules 2La data de 16 iunie 2009, membrii Grupului Milvus au capturat şi inelat la Livada de Bihor (judeţul Bihor) o femelă adultă de ciuf de pădure (Asio otus) cu un colorit aberant. Pasărea prezenta melanism parţial, având penele capului negre. De asemenea, s-au putut depista pene negricioase pe spate, piept şi aripă, dar tot penajul general avea o nuanţă mai întunecată decât cel normal. Se pare, că toate aceste caractere aberante nu l-au îngreunat în reproducere, pasărea prezentând pată de clocire în retragere, dar încă bine vizibilă, ceea ce confirmă faptul, că pasărea s-a reprodus în acest an.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | Lasă un răspuns

Reabilitarea unui codalb

SASÎn toamna anului 2008 Grupul Milvus a fost contactat de către Eugen Petrescu (SOR Tulcea), mai apoi de către Garda de Mediu Bacău, care ne-au informat despre prezenţa unui codalb (Haliaeetus albicilla) care se afla la Grădina Zoologică din Oneşti, aparţinând primăriei locale. Fără ca circumstanţele să fi fost clare, în urmă cu doi ani acest exemplar a fost adus aici de undeva din zona Deltei Dunării. Autorităţile de mediu au pus în vedere celor de la grădina zoologică să elibereze pasărea. Eugen Petrescu a fost contactat pentru a le sugera o locaţie din Deltă unde să elibereze ei pasărea. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , | Lasă un răspuns

Expoziţia foto al Primului concurs internaţional de fotografie de natură “Milvus”

Expoziţia foto al Primului concurs internaţional de fotografie de natură “Milvus” s-a deschis oficial în data de 12 iunie a.c. şi poate fi vizitat până vineri (17 iunie) în Sala de expoziţie a Bisericii Unitariene din Tg.-Mureş (Pţa Bolyai nr.13). La deschiderea expoziţiei a avut loc şi premierea concurenţilor.

Expoziţia conţine cele 7 lucrări premiate (Marele Premiu, Categoria General – locurile I, II, III, Categoria Barza albă – locurile I, II, III) precum şi alte 23 de lucrări selectate de către juriu pentru expoziţie.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Expoziţia Primul concurs internaţional de fotografie de natură “Milvus”

În data de 12 iulie 2009, orele 12, va avea loc deschiderea festivă a expoziţiei Primul concurs internaţional de fotografie de natură “Milvus”.  Vernisajul şi premierea câştigătorilor va avea loc în Sala de Expoziţie a Bisericii Unitariene din Tg.Mureş, Piaţa Bolyai nr.13.

Vă aşteptăm cu drag!

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns