Monthly Archives: March 2009

Curs de perfecţionare pentru cadrele didactice

În data de 27 martie 2009 a început cursul de perfecţionare al cadrelor didactice (educatoare, învăţătoare şi profesori de biologie) din situl Natura 2000 Sighişoara – Târnava Mare. La prima sesiune desfăşurată la Gimnaziul Zaharia Boiu din Sighişoara, au participat 105 de pedagogi la secţia română şi 31 la secţia maghiară. Cursul de educaţie ecologică constă din 4 sesiuni, unde cei interesaţi au ocazia să se familiarizeze cu noţiunile de Natura2000, durabilitate, amprentă ecologică, CITES şi multe informaţii despre păsările din România. Cursul organizat de Grupul Milvus, Grup de lucru Educaţie Ecologică este finanţat de Fundaţia ADEPT (www.fundatia-adept.org).

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | Lasă un răspuns

Program de inventariere a populatiilor de Testoase de Apa Europene

 Din primavara anului 2009 un amplu program de inventariere a populatiilor de Testoase de Apa Europene, Emys orbicularis, este pornit de Grupul de Lucru pentru Protectia Amfibienilor si Reptilelor din cadrul grupului Milvus. In lipsa cercetarilor legate de aceasta specie situatia actuala a populatiilor este necunoscuta. Degradarea sau chiar distrugerea habitatelor speciei a cauzat in mai multe locuri diminuarea numarului exemplarelor sau chiar extinctia locala a speciei. Aceasta inventariere are ca sop si desemnarea a noi zone protejate, Testoasa de Apa Europeana fiind specie de interes comunitar Natura 2000, a carui prezenta autorizeaza desemnarea siturilor de interes comunitar. Activitatea de inventariere are diferite nivele, insa informatiile privind prezenta Testoasei in zona D-voastra este cea mai importanta! Pentru mai multe informatii accesati linkul: http://www.freewebs.com/trachemysadoption/inventarieretestoase.htm


Postat în categoria Știri | Etichete: , , | 2 Răspunsuri

Participare la întâlnirea anuală Coaliţiei ONG

În zilele de 27-28 februarie a avut loc întâlnirea anuală  a membrilor coaliţiei Natura 2000. Evenimentul a avut loc la Gilău, judeţul Cluj, cu participarea a peste 20 de organizaţii, printre care şi Grupul Milvus. Principalele teme discutate au fost: – prezentarea activităţilor membrilor coaliţiei din 2008, situaţia la zi a actelor normative relevante pentru protecţia naturii şi ANAP, strategia de acţiune  a coaliţiei şi prioritizarea activităţilor pentru anul 2009, votarea noului consiliu de conducere etc.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , | Lasă un răspuns