Monthly Archives: July 2007

Vă aşteptăm la tabăra din Munţii Măcinului

La fel ca şi în anii precedenşi şi în anul acesta se va organiza deja traditionala tabăra pentru observarea migratiei pasarilor rapitoare diurne din Muntii Macinului. În acest loc migreaza anual în jur de 10.000 de exemplare de pasari rapitoare. Pe lânga speciile de pasari rapitoare şi cele doua specii de berze sunt prezente în numar semnificativ. Observatiile vor începe din 20 august si vor dura pâna la sfâeşitul lui octombrie. Pentru raspunsuri la întrebari legate de tabara contactati pe Zeitz Róbert.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Pescăruş cu picioare galbene eliberat

Pescăruşul cu picioare galbene (Larus michahellis) este o specie care s-a stabilit în oraşul Tg.-Mureş ca pasăre cuibăritoare abia în anul 2004. De atunci în centrul oraşului anual cuibăresc 1-5 perechi. În data de 22 iulie 2007 a ajuns la organizaţia noastră un pui care a fost accidentat. După o reabilitare de 4 zile, la 25 iulie, după ce condiţia a devenit bună, pasărea a fost inelată şi eliberată în vecinătatea râului Mureş. De atunci pasărea este urmărită zilnic, mişcând împreună cu încă 4 juvenili şi mai mulţi adulţi.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Inelări de vânturel de seară

În lunile iunie şi iulie 2007, membrii Grupului Milvus în cadrul proiectului „Conservarea vânturelului de seară în regiunea Panonică” – LIFE 05 NAT/H/000122 – au efectuat inelarea (cu inele clasice de aluminiu şi colore, prin combinaţii individuale) vântureilor de seară. Cu aceste ocazii au fost marcate atât păsări adulte cât şi tinere. Pe viitor, prin citirea acestor combinaţii de la distanţă, fără necesitatea recapturării păsărilor vom putea urmării mişcările lor şi vom obţine diverse informaţii în vederea conservării lor. Pentru activităţi privind proiectul, vă rugăm vizitaţi pagina:www.falcoproject.hu

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns