Monthly Archives: March 2007

Rezultate ale “Programului de monitorizare a efectivelor de iernare a păsărilor răpitoare”

9-18 februarie a fost perioada celui de-al doilea ieşiri pe teren in cadrul Programului de monitorizare a efectivelor de iernare a păsărilor răpitoare. În această etapă au participat 32 de persoane, care au parcurs 26 de trasee. Au fost observate 697 exemplare de răpitoare aparţinând la 12 specii. Cea mai comună specie observată a fost şorecarul comun (572 exemplare), urmat de vânturelul roşu, uliul păsărar si eretele vânăt. Numărul observaţiilor de şoim de iarnă şi şorecar încălţat a fost şi de această dată foarte scăzută. Nu au fost schimbări majore în ceea ce priveşte numărul şi speciile observate faţă de prima ieşire.
Cele mai multe ieşiri pe teren au fost efectuate din nou în Transilvania (16), urmat de Moldova (5), Muntenia (2), Dobrogea (2) şi Banat(1). Aspectul general a fost asemănător primei etape. În Transilvania şi Banat în general au fost multe păsări, în marea majoritate şorecari. Tot această specie a dominat şi pe cele două trasee din Muntenia. În Delta Dunării cele mai numeroase specii au fost codalbul, eretele de stuf şi şorecarul comun, iar merită menţionat numărul ridicat de acvile ţipătoare mari observate (5).  În Moldova numărul exemplarelor observate a fost numai puţin mai ridicată decât în prima etapă.
În final am dori să mulţumim tuturor participanţilor programului pentru ajutor sperând că vor participa şi în anii următori.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Căutăm voluntari de teren

Grupul Milvus caută voluntari pentru sezonul de teren 2007. Locurile ţintă a activităţilor de teren sunt: Dobrogea, Munţii Apuseni, Carpaţii sud-vestici. Speciile studiate: acvila de munte, acvila ţipătoare mică, şoimul rândunelelor etc.
Pentru mai multe informaţii descărcaţi calendarul activităţilor de teren şi puteţi să ne contactaţi pe adresa de mail:office(arond)milvus.ro

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Bursa Milvus

Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii „Grupul Milvus” anunta Bursa Milvus pentru studenti (liceu, colegiu si universitate) interesati în zoologie, ecologie si/sau protectia naturii. Scopul bursei este de ajuta tinerii cercetatori în derularea unor proiecte individuale de evaluare/cercetare. Aceste proiecte trebuie sa coincida cu scopurile generale ale Grupului Milvus (specii de animale si plante periclitate si protejate, arii protejate si situri Natura 2000, monitoring) si sa aiba un caracter individual si inovativ. Suma maxima acordata unui proiect este de 700 RON. Data limita de predare a proiectelor este 5 martie 2007. Pentru informatii suplimentare, contactati adresa email office(arond)milvus.ro,istvan.komaromi(arond)milvus.ro. Descarca formularul de aplicatie>>

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns