Elkészült Románia valószínűleg első, rehabilitációs célokból épült madárröpdéje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2012 őszén a Milvus Csoport és a Vets4Wild Egyesület közös munkájával elkezdődött a nyárádszentsimoni (Maros megye) madármenhely építése.
A 4 méter magas, 25 méter hosszú madárröpde „A kerecsensólyom védelme észak-kelet Bulgáriában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában LIFE projekt támogatásával épült és hónapokig tartó önkéntes munka termése. A nyárádmenti röpde terve a bulgáriai Green Balkans Vadállat Rehabilitációs Központjának látogatása során született meg. A röpde kizárólag rehabilitációs célokból épült, a felépült madarak szabadon engedésük előtt itt gyakorolhatják a repülést és gyűjthetnek energiát ahhoz, hogy a természetes élőhelyükön is megélhessenek. Így a röpdébe gyakorlatilag nem kell bemennie senkinek, az etetést is kívülről oldják meg.

2013. augusztus 4-én véglegesen felépült a röpde és egyúttal új helyet kapott a tavaly ősszel Aradról érkezett kerecsensólyom, amelynek még szükséges a repülést gyakorolnia, mielőtt szabadon repülhet az ürgés legelők felett.

Hozzászólások

  1. viorel morar mondja:
    June 29th, 2014 at 11:34

    puteti educa,pentru zbor, bufnite? acum sunt mici cele care le-am gasit insa cind cresc putin, vi le pot aduce

    Vio

Szóljon hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve.Az összes mező, ami a * van jelőlve, kötelező.