Teknősinvázió a Rehabilitációs Központban

A teknősöket mi emberek általában szeretjük, mégis nap mint nap hozzájárulunk a veszélyeztetésükhöz.

Az élőhelyek megsemmisülése és eltűnése mellett, ami napi szinten az úton átkelő egyedek elütéséhez vezet, sok teknőst saját élőhelyükön fognak be, illegálisan tartva és árusítva ezeket.

A Rehabilitációs Központunk sok teknőst fogad be, annak ellenére, hogy Romániában csupán három teknősfaj él, amelyek közül kettő csak a Bánát régióban és Dobrudzsában fordul elő.

A teknősök először a Vets4Wild állatorvosaihoz, majd onnan rehabilitáció és utólagos elengedés céljából központunkba kerülnek.

Egy másik kategória, amikor átveszünk olyan teknősöket amelyeket a „tulajdonosok” meguntak, nem tudják már tartani  vagy rájönnek, hogy törvény által védett fajok.

Így az utóbbi hetekben három sérült és két illegálisan tartott mocsári teknős (Emys orbicularis), egy görög teknős (Testudo hermanni) és egy Romániában nem élő szegélyes teknős (Testudo marginata) érkezett központunkba.

Kérjük, a saját élőhelyükön csodálják a teknősöket, ezek az állatok egyáltalán nem alkalmasak háziállatnak!

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.

Egy hozzászólás a Teknősinvázió a Rehabilitációs Központban

  1. Daniela El-Lakkis says:

    Buna ziua! Am doua testoase pe care le cresc de aproximativ 7 ani. Le-am cumparat dintr-un magazin din Bucuresti la acel moment.As dori sa le aduc la dvs daca este posibil, sa le donez. Plecam foarte des si pt foarte mult timp din tara si nu mai are cine sa le ingrijeasca . Astept un raspuns . Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *