Te is lehetsz Milvus ösztöndíjas!

Van egy jó kutatási ötleted, de nem volt rá időd vagy pénzed hogy megvalósítsd? Küld el nekünk a projekted és segíthetünk megvalósítani! Ösztöndíjaink fiatal kutatóknak, egyetemi hallgatóknak vagy diákoknak segítenek, akik az állattan, ökológia vagy természetvédelem területén kutatnának.

A Ligularia glauca élőhelye

A kutatási ötletek megvalósításához 4000 lejes ösztöndíjat bocsátunk rendelkezésetekre. A beérkezett pályázatokat egyenként értékeli a Milvus Csoport szakértőiből álló zsűri és eldönti hogy hány ötletet támogat. Kiválasztjuk a legjobb és legeredetibb projekteket, amelyek egybevágnak a Milvus Csoport célkitűzéseivel. Azaz: védett vagy veszélyeztetett állat- és növényfajok, védett és Natura 2000-es területek, felmérési vagy monitoring tevékenységek.
A tavalyi felhívásunkra 11 ötlet érkezett, melyekből kettőt támogattunk.
Alina Georgiana Cislariu „Jégkori maradványfajok (Ligularia sibirica és Ligularia glauca) elterjedésének és populációinak vizsgálata Románia flórájában” címet viselő nyertes pályázata megerősítette ezen fajok jelenlétét több helyszínen is: Calafindești (Suceava), Szilon-havas, Bucsecs hegység és a Fogarasi-havasok. A Calafindești-en levő populáció az egyik legfontosabbnak bizonyult az országban, hiszen itt mintegy 4500 tövet számláltak össze.
Itt találhatod a kitöltő ívet.

A pályázatokat 2019 március 25-ig kell elküldeni az office@milvus.ro vagy istvan.komaromi@milvus.ro  email címre.
Sok sikert!

Szóljon hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve.Az összes mező, ami a * van jelőlve, kötelező.