Monthly Archives: March 2018

Sáromberki gólyafészek újból online

Dragi prieteni ai berzelor, în ultimele zile am întâmpinat defecțiuni tehnice cu transmisia în direct de la Dumbrăvioara din cuibul de barză. Ne cerem scuze, dar aceste lucruri sunt, unoeri, inevitabile. Concursul nostru continuă. Așteptăm print-screen-uri cu prima barză din cuibul monitorizat.

Beküldve a(z) Gólya blog, Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , , | 3 Hozzászólás

Biztonságban fészkelhet egy gólyapár Mezőszentandráson (Maros megye)

Tavaly nyáron igazi tragédia történt a mezőszentandrási gólyafészeknél. Óriási vihar tombolt a közelben és egy villámcsapás miatt meggyúlt és leégett a gólyafészek. A fészek nélkül maradt gólyapár egy közelben levő oszlopon kezdett el építkezni – mintha csak jelezni szerették volna, hova szeretnék az új fészküket, majd elvonultak az afrikai telelőterületükre. Egy helyi gólyabarát, Călin Sîrbu megkeresett minket és a Milvus csoport egy saját készítésű fészektartó-állványt bocsájtott az Electrica rendelkezésére. Az állvány a napokban kikerült az oszlopra, éppen időben, hogy a hamarosan érkező gólyák elfoglalhassák új fészküket. Köszönjük mindenkinek aki segített, hogy a történetnek happy-end legyen a vége. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 1 Hozzászólás

Vegyen részt a megmentők csapatában!

Ha Ön alkalmazott, nyugdíjas: 230-as ív.
Ha más jövedelemmel rendelkezik: 200-as ív.
További információk:
Bármely magánszemély felajánlhatja jövedelem adójának 2%-át a Milvus Csoport Sérült Vadállatok Rehabilitációs Központjának! Ez Önnek költségmentes, de amennyiben nem utalja civilszervezetnek, ez az összeg az állami költségvetésben marad.

Vegyen részt a megmentők csapatában!

Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Új szezon indul a sáromberki gólyakameránál!

A múlt évben majdnem 35 ezren néztük figyelmesen a számítógépek, telefonok kijelzőjén a sáromberki gólyafészket. Fészekrakás, a tojások megjelenése, a fiókák nevelése – mind olyan események, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megértsük a természet törvényeit.
Újraindul a képvadászat, várjuk a Print Screen*, Screen Capture stb. képeket a sáromberki fészekben levő első gólyáról.  Az első beküldő Milvus díjban részesül!

Itt érhető el a SÁROMBERKI WEBKAMERA

Beküldve a(z) Gólya blog, Hírek kategóriába | 7 Hozzászólás

Ismertettük monitoring programjaink eredményeit a XI. Éves Monitoring Találkozón

A múlt hétvégét Bukarestben töltöttük, a Román Madártani Egyesület, Milvus Csoport és Babeș-Bolyai Tudományegyetem által közösen megszervezett XI. Éves Monitoring Találkozón. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá