Monthly Archives: February 2018

(Romana) MidWinter 2018 la final

Sajnos ez az oldal még nincs lefordítva.

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Így ne!

A vadállatok nem háziállatok és a törvény tiltja a fogvatartásukat!

Ez egy holló története, amelyet helyi lakósok találtak Sárpatakon és elhozták a Vadállatok Rehabilitációs Központjába. A madár jó állapotban, egy régi töréssel a bal lábán került be hozzánk, azonban nagyon emberhez szokott viselkedéssel, ami megnehezíti (sokszor ellehetetleníti) a visszavadítását. NE TARTASANAK FOGÁSGBAN VADÁLLATOKAT!

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , | Szólj hozzá

2%

Segítsd adód 2%-val a Vadállatok Rehabilitációs Központját!

 
Köszönjük! Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Közeledik a tavasz és vele a vándormadaraink is hazatérnek. Kövesse útjukat a www.satellitetracking.eu oldalon

Kíváncsi  hol járnak  a vonuló madaraink?  Emlékszik még Arlie-ra, a békászó sasra? Sajnos pár hónapja már nem küldött adatokat a jeladója, de szerencsére lehet követni más, a Milvus Csoport által jeladóval ellátott romániai madárfajok útvonalát:
Marina és Ringló két kék vércse, akik jelenleg Afrikában vannak, két különböző országban. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Bagolyhatározó

A 2017-es év végén a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kiadásában megjelent egy határozót, kézikönyvet és gyakorlati útmutatót magába foglaló kiadvány, mely segítséget nyújt a Magyarországon és Romániában is előforduló 12 bagolyfaj, valamint a lappantyú határozásához és gyakorlati védelméhez. A könyv címe: Magyarországon előforduló bagolyfajok határozása és gyakorlati természetvédelme. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , | Szólj hozzá

Hattyúk a Rehabilitációs Központban

A Vadállatok Rehabilitációs Központjának két érdekes vendége volt, mégpedig két hattyú! Az egyik, egy juvenilis madár Nagyváradról érkezett Marosvásárhelyre, a lábát a Vets4Wild állatorvosai műtötték meg. A másik hattyút utcán találták, pár napot a Központunkban töltött majd szabadon lett engedve. Minden támogatás jól jön! Szíves adományaikat a következő bankszámlaszámra várjuk: ING BANK RO12INGB0000999901703336. Köszönjük!

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Indul a Milvus Ösztöndíj!

Szereted a természetet és egyetemista, mesteris, esetleg doktorandusz vagy? A Milvus Ösztöndíj segíthet a kutatásaidban.

Mit adunk?

3 vagy 4 pályázatot támogatunk, maximálisan 4 500 RON értékben, függetlenül attól, hogy egyéni vagy csoportos kutatásról van szó. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Hozzászólás

Nagyernyei (Maros megye) gólya Sharm el-Sheikhben (Egyiptom)!

Marjo Glerum barátunk február 3-án, Sharm el-Sheikh (Egyiptom) mellett egy általunk gyűrűzött fehér gólyát (Ciconia ciconia) látott. A madár egy nagy csapatnak volt a tagja, többek közt lengyel és svéd gyűrűs madarak társaságában. Ez az egyed fiókaként volt meggyűrűzve 2012. június 29-én Kósa Ferenc és Daróczi J. Szilárd által, Ernyében (Maros megye). A haza útból még több mint 3000 km van hátra, a fehér gólyák március 25-e körül megérkeznek Erdélybe. Közeleg a tavasz!

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , | Szólj hozzá

Emberek és madarak

Kecses légi táncosok – sirályok a nagyváradi szeméttelepen.

Sirálycsapatok röpködnek a Bihar megyei hulladéktároló körül, kecses táncot járva. A cseppet sem megnyerő díszlet ellenére, a szépség effajta megmutatkozása bárkit lenyűgözne.  Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Szólj hozzá

Egy szerencsés egerészölyv

Az eredetileg wobblerbe akadt madár, a Vadállatok Rehabilitációs Központjába került, azt követően, hogy a Vets4Wild állatorvosai sikeresen kiszedték a műcsalit a madárból. Az egerészölyvet már 3 nap után sikeresen szabadon engedtük! Minden támogatás jól jön! Szíves adományaikat a következő bankszámlaszámra várjuk: ING BANK RO12INGB0000999901703336. Köszönjük!

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , , , | Szólj hozzá