Monthly Archives: October 2015

A kék vércsék bonyodalmas útjai

Ubul, a tavaly ősszel Dobrudzsában befogott hím kék vércse immár második alkalommal ér Afrikába úgy, hogy követni tudjuk az útját. Egy, a Milvus Csoport és több magyarországi partnerszervezet (MME/BirdLife Magyarország, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és  Bükki Nemzeti Park Igazgatóság) által közösen szervezett akció során, tavaly került műholdas jeladó Ubulra, aki első alkalommal rajzolta le a faj védelmével foglalkozó szakemberek számára egy kék vércse egész éves életciklusának útját.

kvfotok2 Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 1 Hozzászólás

Mentett „külföldi” gólyák elengedése a Nyárádmentén

DSCN1012A Vets4Wild Egyesülettel közösen működtetett Milvus Csoport Vadállat Rehabilitációs Központjába szeptember eljöttével nem csak az ősz köszöntött be, hanem a gólya „szezon” is.

Számos fehér gólya került be hozzánk a menhelyre legyengülve, lefogyva. Ezeknek okát csak találgatni tudjuk, lehet egy betegség a háttérben vagy csak egyszerűen legyengül a gólyák szervezete a vonulás során. Pár hétig tartó bőséges táplálás és szükség esetén megfelelő kezelést követően szeptember folyamán sikeresen elengedtünk nyolc fehér gólyát és egy fekete gólyát. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Milvus Fotóverseny kiállítás-megnyitó

Milvus Nature Photography

Ugyan az ősz szürke arcát mutatta, csütörtök este közel 60 ember gyűlt össze egy jelképes sétára az állatok és tájképek, a természetfotók világában, pontosabban 47 kiállított természetfotó megtekintésére

A VII. Milvus Nemzetközi Természetfotó kiállítás-megnyitójára Marosvásárhelyen, a Romániai Képzőművészek Egyesületének kiállítótermében került sor. Két nyertes is jelen volt: Lukács Gábor, a verseny nagydíjasa és Dorin Bofan, a legjobb romániai fotós.

Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá