Monthly Archives: May 2015

A békászó sas védelme Romániában bekerült a 17 legjobb 2014-es Európai Bizottság projekt közé

P1100182

A 2014-ben befejezett pályázatok közül mindössze17 kapta meg a „BEST LIFE-Nature project” címet az Európai Bizottságtól, ezek közül kettő Romániából.

Gratulálunk az Ursus LIFE projektnek, amely az első 5 Best LIFE projekt közé is bekerült.

„A békászó sas védelme Romániában” pályázatot a Szebeni Környezetvédelmi Hivatal, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Román Madártani Egyesület valósította meg 2010 és 2014 közt. A pályázat fő  célja a a békászó sas védelmének biztosítása Romániában, hiszen a hazai állomány igen jelentős, a teljes európai állomány  22%-át teszi ki.

Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Írja alá a RIADÓLÁNC A TERMÉSZETÉRT petíciót!

10421541_814984798520509_2605123384677445044_nA „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület cselekvésre hívja fel Önöket!

Az Európai Bizottság a legfontosabb természetvédelmi jogszabályok, a Madárvédelmi és az Élőhelyvédelmi Irányelveinek módosítását mérlegeli. Az irányelvek eredeti formájukban az eddigi legátfogóbb és legnagyobb méretű természetvédelmi hálózat, a Natura 2000 alapját szolgáltatták.

Most kell együtt cselekednünk, írja alá Ön is a RIADÓLÁNC A TERMÉSZETÉRT petíciót! Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Green Week

2015-05-17A történet vasárnap reggel kezdődött egy gyönyörű völgyben, ahol öreg házak és nyugalmas csend lapult, amit néha megzavart a falu hangja és a madarak dala.

A kirándulók Nyárádszentsimonban találkoztak, ahol a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület madaraknak szánt Rehabilitációs Központja is található. Itt majdnem 60 személy gyűlt össze azért, hogy egy kellemes napot töltsenek el együtt a természetben.  Az udvaron összegyűlt csapat első tevékenysége a Falumúzeum meglátogatása volt, amely a Nyárádmente hagyományosan berendezett házainak emlékét őrzi. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Téli vízimadár-szinkron, 2015

IMG_1209A „Milvus Csoport” Egyesület a Román Madártani Egyesülettel (SOR) a 2015-ös évben is megszervezte közösen az országos vízimadár-szinkront Romániában. A megfigyeléseket, a korábbi évekhez hasonlóan január 10 és 31 között végeztük

A Nemzetközi Vízimadár-szinkront (International Waterbird Census – IWC) a Wetlands International koordinálja, melyet minden évben megszervez a világ legtöbb országában. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

A MILVUS CSOPORT KIRÁNDULÁST SZERVEZ A NYÁRÁDMENTÉN

poster_a2_huA „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület vasárnap, május 17-én egy izgalmas kirándulásra hív minden érdeklődőt a Nyárádmente természeti értékeinek felfedezésére.

A Nyárádmente fás legelői igazi kincsnek számítanak Európa Natura 2000 hálózatában, mivel egyedi élővilágnak adnak otthont.   Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

2%

Segítsd adód 2%-val a Vadállatok Rehabilitációs Központját!

 

Köszönjük!

Itt tölthetők le a kitöltőívek:
formularul 200formularul 230

Adatok:

Asociația „Grupul Milvus”
CF: RO 14198928
ING Bank
RO12INGB0000999901703336

 A kitöltőívek elküldésének határideje: 25 Május 2016

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 1 Hozzászólás

(Romana) Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” se alătură Coaliției Natura 2000 și WWF România și condamnă lucrările de pe râul Alb din munții Retezat

Imag1

A „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület csatlakozik a Natura 2000 és WWF koalícióhoz és elítéli a Retyezátban levő Fehér-víz folyón történő munkálatokat.

A hegyi patakokra épített törpevízerőművek súlyos következményekkel lehetnek a terület élőlényeire. A Fehér-víz emberi beavatkozásoktól, szabályozásoktól és utaktól stb. mentes természetes folyó, amelyben nagyon sok, az Élőhely Direktíva által védett halfaj él. Amennyiben törpevízerőműveket építenek a folyóra ez a természetes szépség el fog tűnni.

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá