Monthly Archives: March 2015

Baglyok, az autóforgalom áldozatai

kep3A Milvus Csoport alkalmazottjai 2015 március folyamán több terepkiszállást végeztek az ország nyugati részén, mely megfigyelések alkalmával egy forgalmas útszakasz mentén, az autók által elgázolt madarakat is feljegyezték.

Mivel a kisebb termetű madarak tetemeinek megtalálása nehezebb, ezért csak a közepes és nagyobb testű fajokra koncentráltunk. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

Újból – webkamera a sáromberki gólyafészeknél!

webcam

Kíváncsi vagy a fehér gólyák életére? Ennek örülünk, mert péntektől élőben lehet majd követni a Milvus honlapján a sáromberki gólyafészekhez kihelyezett webkamerát!

Idén nagy fontosságot kapnak a gólyák tojásai. Az első tojások remélhetőleg április végéig megjelennek. A webkamera „zoom” lehetőségével megpróbáljuk majd közelebbről is bemutatni a tojások kikelését. A tojások kikelése minden évben nagy izgalmat jelent minden néző számára.

A webkamerát pénteken 8 órától szerelik és léptetik életbet. A közvetítés HD minőségű lesz és itt, a www.milvus.ro oldalon lehet majd követni.

A sáromberki webkamera lassan már hagyománnyá vált a Milvus Csoportnál, 2006 óta évente közvetíti a gólyafészek eseményeit.

Beküldve a(z) Gólya blog, Hírek kategóriába | 18 Hozzászólás

Költőládák kihelyezése villanyoszlopokra, vörös vércsék és kabasólymok számára

lada oszlopon 12014 őszén az Országos Elektromos Energiaszállítási vállalat (Transelectrica) engedélyt kért a Nyárád- és Küküllőmenti Natura 2000-es terület adminisztrációtól karbantartási munkálatok elvégzéséhez a Gyulakuta-Nyárádtő (Maros megye) közötti szakaszon húzódó 220 kv-os elektromos vezetékeken. Az adminisztráció megadta az engedélyt azzal a kéréssel, hogy az oszlopokra költőládákat helyezzenek ki. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 3 Hozzászólás

VII. Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázat

photocontestlogo

Milvus Photocontest 2015_Page_1

MEGHÍVÓ (kattints a képre!)

Üdvözöljük a VII. Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázaton!
Hivatásos és amatőr fotósok, a világ bármely részéről
egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel.

1. A kategória – ÁLTALÁNOS
– bármilyen természetfotó (növény, állatok, gomba, tájkép stb.), a makró kivételével (lásd lentebb).

2. B kategória – MAKRÓ
– bármilyen makró természetfotó
Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 10 Hozzászólás