Monthly Archives: November 2014

Nagyszámú törpekuvik megfigyelés a Keleti-Kárpátokban

TorpeAz ősz beálltával, több más madártani felmérés mellett, ismét elkezdődtek a törpekuvik (Glaucidium passerinum) hazai állományát, élőhelyét és egyedsűrűségét felmérő terepi munkák is. 2014 november 11 és 13 között a Milvus Csoport tagjai Neamț és Szucsáva megyében végeztek megfigyeléseket. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Szólj hozzá

Partimadár világnap– eredmények

Románia a kilencedik helyezést érte el a megfigyelőhelyek számát illetően és a benyújtott fajlisták tekintetében a Nemzetközi Partimadár Számláló Program keretén belül megszervezett Nemzetközi Partimadár Világnapon (2014 szeptember 6).

A „Milvus Csoportˮ Egyesület tagjai számos megfigyelőhelyen voltak jelen és gyűjtöttek adatokat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden hazai madarásznak a programban való résztvételt és hogy adataival hozzájárul ahhoz, hogy Románia bekerüljön a világ első tíz országa közé.

http://worldshorebirdsday.wordpress.com/2014/11/06/global-shorebird-counting-report-part-one/

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , | Szólj hozzá

Telelő erdei fülesbagoly-szinkron (2014-2015)

IMG_4720 másolataAz előző évekhez hasonlóan, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület, idén is megszervezi a telelő erdei fülesbaglyok (Asio otus) szinkron számlálását. A monitoring program 2009-ben indult az International Long-eared Owl Network (ILEON) kezdeményezésében, több Közép és Kelet-Európai országból résztvevő önkéntesek bevonásával. A program romániai koordinátora a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: | 1 Hozzászólás