Projekt indító sajtótájékoztató és ürge-les Szaniszlón

DSCF0104

Az ismeretterjesztő nyomtatványokat nagy érdeklődés övezte (Fotó: Fülöp Timea Etelca).

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület közös rendezésében Romániában projekt indító sajtótájékoztatóra és ürge-lesre került sor 2015.04.09-én a Szatmár megyei Szaniszlón. A helyi általános iskola adott otthont a diákok, tanárok és helyi polgármesteri hivatal képviselői számára tartott előadásnak és projekt bemutatónak. Ezt követően a település határában levő legelőn sorkerült az ürge-lesre, valamint a sajtó számára a későbbiekben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél folytatódott a tájékoztató. Mind az előadást, mind az ürge-lest nagy érdeklődés övezte a helyi diákok részéről. A résztvevők megtudhatták, hogy közvetlen közelükben élő rágcsálok védelme, milyen fontos szerepet tölt be a kerecsensólyom és parlagi sas állományaink megőrzésében.

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.

4 Hozzászólás

 1. berberu says:

  M-am tot intrebat pana acum de ce Milvus, care se ocupa cu protectia pasarilor, are activitati cu POPANDAI. Nu cumva vreti sa faceti rost de prada pentru bufnite, soimi si alte pasari de prada in zona aceea? Ar avea sens, nu e nimic rau in asta.

 2. berberu says:

  Popansdaul nu face parte din categoria “rozatoare daunatoare” agriculturii?
  In zona aceea are dusmani naturali ?

  • Fülöp Tihamér says:

   Până în anii optzeci era considerat un dăunător al agriculturii, în prezent este una dintre cele mai periclitate specii de mamifere din România.

 3. berberu says:

  Era buna si poza unui popandau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *