Tabăra Școala Naturii Milvus din Rigmani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anul 2013 este al șaptelea an consecutiv de când Grupul Milvus organizează tabăra de educație ecologică pentru copii, Școala Naturii din Rigmani (județul Mureș). La fel ca în anii precedenți, ne-am străduit să organizăm  un program multilateral și interesant pentru cei 31 participanți.

Rigmani face parte din aria de protecție specială avifaunistică Natura 2000 Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului și din aria de protecție specială de conservare Natura 2000 Dealurile Târnavei Mici – Bicheș. Astfel, este ideală pentru prezentarea comorilor naturii din Transilvania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Participanții au fost cazați în iurte. Timp de șase zile, în perioada 22-27 iulie, 2013, ei au avut ocazia să participe la inelarea păsărilor și la cercetarea mamiferelor mici prinse cu ajutorul capcanelor. Nici în acest an, nu a lipsit din program analiza ingluviilor de bufniță. Din oasele pe care l-au găsit în ingluvii, copiii au încercat să asambleze scheletul unei rozătoare. Entomologul Bálint Markó de la Universitatea Babeș-Bolyai a prezentat speciile de insecte din jurul taberei și metodele care se folosesc în cercetarea lor. Plantele din jurul taberei au fost prezentate de invitata Krisztina Havadtői, iar colegii de la Grupul Milvus au descris pe scurt mamiferele mari care apar în regiune și metodele de cercetare a acestora. În cadrul unei drumeții am căutat urmele diferitelor animale sălbatice. Copiii au găsit în râul Niraj urme de vidră și scoică de râu, dar au avut ocazia și să se răcorească puțin în apă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca noutate, în acest an participanții au asamblat scorburi artificiale pentru păsări, iar cu ajutorul profesoarei Mária Melánia Orbán au pictat pe ele diferite motive populare tradiționale. O parte din scorburi au fost montate în pădurea de lângă tabără.

La începutul și la sfârșitul taberei participanții au scris un test de evaluare a cunoștințelor.  Diferența dintre cele două teste, ne dovedește că în afară de buna distracție, tabăra a asigurat și o bună acumulare de informații despre natură. Sperăm  că aceste cunoștințe vor ajuta la întărirea atitudinii față de conservarea naturii.

Click pentru mai multe fotografii despre concursuri.

Lăsați un comentariu