Clubul Milvus își continuă activitățile și în 2014!

Urme de animale în natură

Foto: Milvus Group

Foto: Milvus Group

Nu le poți observa ușor, dar vrei să le dai de urmă! Vrei să știi cu ce urme de animale te poți întâlni în natură?

Vino în data de 18 ianuarie, de la orele 10 la Muzeul de Științele Naturii din Tîrgu Mureș (Str. Horea nr.24, lângă Pompieri).

Așteptăm cu drag fiecare membru nou și vechi!

În căutare după ingluvii de bufnițe

IMG_6158 IMG_6164IMG_6161

Dârdâind de frig, sâmbătă dimineața am pornit la o nouă activitate a Clubului Milvus, cu scopul de a număra ciufii de pădure care iernează în orașul nostru. Ne-am întâlnit în Dâmbul Pietros (Tg.Mureș). După ce ne-am adunat cu toții, am aflat despre obiceiurile de iernare și motivele adunării în grup a acestor bufnițe: protecție și facilitarea găsirii hranei. Echipați cu binocluri, ne-am îndreptat spre un arbore unde știam siguri că se află ciufi de pădure. Cea mai sigură dovadă a prezenței bufnițelor este găsirea ingluviilor, peleților. Ne-am împărțit în 3 echipe și am verificat fiecare arbore din acest cartier. Am găsit ingluvii în mai multe locuri, le-am adunat și le-am etichetat (data colectării, nume oraș, locul găsirii, coordonate GPS, numele persoanelor, etc.). După ce toată echipa tremura de frig, am intrat la un ceai fierbinte ca să ne încălzim. Ca un final al acestei activități, am vizitat centrul de reabilitare a păsărilor al Grupului Milvus. Am văzut cum se hrănesc păsările bolnave și cum se efectuează un control medical la barza albă.

Mai multe poze despre activitatea noastră: aici.

2013.XII.7

Dósa Sarolta

(Liceul Teoretic Bolyai Farkas, clasa IX)

Următoarea activitate al Clubului Milvus pe 7 decembrie, recensământul ciufilor de pădure

6406166493_8486473c9a_bMembrii Clubului Milvus participă la monitorizarea ciufilor de pădure (Asio otus)! Sâmbătă vom vizita bufnițele din Dâmbul Pietros (Tg.Mureș). Oare câte exemplare vom observa printre crengile copacilor? Câte ingluvii vom găsi sub copaci? Avem multe întrebări pentru această activitate, sperăm să primim răspuns la fiecare!

Ne întâlnim sâmbătă, 7 decembrie 2013, la ora 10.00 în stația de autobus din fața magazinului Darina din Dâmbul Pietros (Tg.Mureș)!

Analiza ingluviilor în Clubul Milvus

În dimineața răcoroasă de 23 noiembrie, 2013, Clubul Milvus a avut o nouă întâlnire. De această dată am discutat despre speciile de bufnițe din România și despre ingluviile lor. Echipa nu era prea numeroasă, dar atmosfera a fost foarte plăcută.

IMG_6145Activitatea a început cu prezentarea celor 11 de specii de bufnițe din România. Am învățat despre caracteristicile și sunetele lor. Apoi s-a trecut la faza de analiză a ingluviilor. Poate că la prima vi se pare dezgustător, dar vă asigur că nu era deloc așar! Ba dimpotrivă, erA chiar interesant! Cu ajutorul unor degete dibace și a unor periuțe de dinți, au ieșit la iveală rapid oasele și craniile rozătoarelor. Ingluviile conțineau mai ales oase de șoareci. După curățarea și identificarea oaselor, fiecare dintre noi a luta în evidență micromamiferele găsite în ingluvii.

Continuă să citești

Următoarea activitate al Clubului: 23 noiembrie

Următoarea activitate al Clubului Milvus va avea loc la orele 10.00, în data de 23 noiembrie, 2013 la Muzeul de Științele Naturii (Str.Horea, nr.24, lângă Pompieri). De această dată, vom discuta despre speciile de bufnițe din țară și despre ingluviile lor.

Așteptăm cu drag fiecare membru nou și vechi!

Dacă ești curios de cele întâmplate până acum, unde am amplasat scorburile artificiale, poze și detalii găsești pe acaestă pagină, în scrierile membrilor Clubului  Milvus.

Membrii Clubului Milvus au amplasat scorburi artificiale

1425649_686516661367324_496068235_nPe 9 noiembrie, 2013, ne-am pregătit pentru cea de-a doua întâlnire cu membrii Clubului Milvus. De această dată, ne-am întâlnit la ora 10 pe cărarea dintre Spitalul Județean Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie, pe aleea care duce spre Platou. După numerotarea scorburilor, am pornit la o plimbare în pădure, ca să le găsim locul potrivit. Fiecare dintre noi și-a ales un arbore, Continuă să citești

S-a dat start la Clubul Milvus!

1385188_680034968682160_1747414660_n

În data de 26 octombrie 2013, toți care ne-am adunat la ora 10 în curtea Muzeului de Științele Naturii, Tg.Mureș am luat parte la un eveniment puțin mai neobișnuit: prima activitate al Clubului Milvus! Acest club a invitat elevii din clasele V-XII, astfel și mica noastră echipă e formată din copii de diverse vârste din școli diferite. La început m-am simțit ciudat, fiindcă nu cunoșteam pe nimeni. Sunt o persoană sociabilă, dar totuși aveam întrebări nepuse. Un singur lucru era cert, cu toții eram îndrumați de aceleași sentimente: curiozitate, dorința de a face ceva. După ce am sosit cu toții, ora a început cu o scurtă descriere al Asociației Grupul Milvus, cum funcționează, cine lucrează și apoi a continuat cu prezentarea primei activități. La sfârșitul părții teoretice, a urmat partea practică: am fabricat niște scorburi artificiale. Continuă să citești

Bun venit pe pagina Grupului Milvus dedicată copiilor şi tinerilor

Grupul Milvus a fost fondat de mai bine de 20 de ani, de câţiva tineri pasionaţi de păsări. De atunci, activităţile noastre s-au lărgit, la început am lucrat în proiecte de protecţie şi cercetare a păsărilor, acum derulăm şi proiecte mai vaste, de conservarea naturii. În afară de ornitologi (cei care studiază păsările), avem membrii care cercetează amfibienii şi reptilele, alţii care studiază  mamiferele. Grupul de lucru de educaţie ecologică lucrează cu copiii şi tinerii interesaţi de păsări şi protecţia naturii.

Această pagină web a luat fiinţă cu scopul de a răspunde intereselor tinerilor. Dorim, ca pe această pagină să vă furnizăm informaţii despre protecţia naturii pe înţelesul tuturor, dar să vă asigurăm şi distracţie prin jocurile puse la dispoziţia voastră.

Vă dorim distracţie plăcută!