Fii mândru că trăiești aproape de Natură!

Vei câștiga o experiență interesantă admirând locurile pe care le știi dintr-o perspectivă diferită: de pe apă! Concursul de pe pagina de Facebook este deschis până pe 24  septembrie, ora 12:00, iar câștigătorii vor fi invitați individual la eveniment în aceeași zi. 

Dacă ești din județul Mureș, locuiești în sau aproape de siturile Natura 2000 descrise mai jos, te califici la concurs!

Tura de caiac te așteaptă!

Râul Mureș este coloana vertebrală a regiunii, o sursă de viață și de ce nu, un loc perfect de a-ți petrece timpul liber. Fauna și floare este deosebită, dacă ai curiozitatea de a le descoperi vei fi uimit de ceea ce vei vedea. Și tocmai din acest motiv, anumite părți ale râului  au un statut de conservare special, în cadrul rețelei de arii protejate denumit Natura 2000. Însă, acest fapt nu înseamnă doar obligații, ci înseamnă că avem grijă de râu și lumea lui.

Vidra, lostrița și alți pești – știuca, obletele, fusarul , caracuda etc. – sunt doar câteva dintre speciile din situl Natura 2000 Râul Mureș între Deda și Reghin care merită observate. Într-un alt sit, Râul Mureș între Iernuțeni și Periș, obletele, scobarul, mreana, porcușorul, bibanul  și alte specii de pești înoată liniștit în apele domoale ale râului. Un rai pentru pescari!

Arborii și zăvoaiele din situl Râul Mureș între Morești și Ogra oferă o imagine liniștită, de recreere! Aici, coloratele libelule sunt mici bijuterii zburătoare, iar speciile de pești sunt numeroase și interesante. Între timp, în situl Râpa Lechința putem observa, cu noroc, izvorașul cu burta galbenă, broasca țestoasă de apă, fluturele Cucullia mixta, iar pajiștile stepice subpanonice, primăvara sunt pline de flori.

Dacă trăiești în localitățile din și în preajma acestor situri Natura 2000 te poți considera un om norocos! Ai ocazia de a participa la o tură de vâslit pe Mureș participând la un concurs pe Facebook.

Siturile Natura 2000 pe râul Mureș administrate de Grupul Milvus:

  1. Situl ROSCI0368 Râul Mureș între Deda și Reghin
  2. Situl ROSCI0369 Râul Mureș între Iernuțeni și Periș
  3. Sitului ROSCI0367 Râul Mureș între Morești și Ogra
  4. Situl ROSCI0210 Râpa Lechința

Regulile de concurs:

Vâslitul pe râul Mureș este programat pentru miercuri, 26 septembrie, ora 17:00  în Tîrgu Mureș.  Dă un like postării despre concurs pe pagina de Facebook a Grupului Milvus până luni, 24 septembrie, ora 12:00. În aceeași zi, câștigătorii vor fi contactați personal pe Facebook Messenger pentru a primi detaliile de participare la eveniment. Te rugăm să răspunzi la acest mesaj până marți, 25 septembrie ora 12:00. Dacă nu vei face acest lucru, îți pierzi premiul.

Evenimentul este finanțat de de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România, în cadrul programului programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate, proiect intitulat „Promovarea ariilor protejate Natura 2000 aflate în custodia Asociației Grupul Milvus”.

Lăsați un comentariu