Monthly Archives: July 2014

Primul cuib cu doi pui de acvilă țipătoare mică din România

Cuib de acvilă țipătoare mică cu doi pui pe paltin de munte (Vidacut)

Cuib de acvilă țipătoare mică cu doi pui pe paltin de munte (Vidacut)

Membrii Grupului Milvus au continuat și în acest an controlul cuiburilor, evaluarea succesului de reproducere, a factorilor periclitanți din perioada de cuibărit și inelarea acvilelor țipătoare mici în cele două situri Natura 2000. În aceste zone protejate, în cadrul proiectului „LIFE08 NAT/RO/000501 – Conservarea acvilei țipătoare mici în România” au fost implementate diverse măsuri de conservare a acestei specii.

În data de 23 iulie, în timpul controalelor efectuate în situl Natura 2000 Dealurile Târnavelor și Valea Nirajului am reușit să identificăm câteva teritorii noi de acvilă țipătoare mică, cât și locațiile cuiburilor acestora. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , | Lasă un răspuns

Câştigătorii celui de-al șaselea Concurs Internaţional de Fotografie de Natură „Milvus”

photocontestlogoLocația: Tîrgu Mureș – România
Data jurizării: 2014 iunie 28
Membrii juriului:
Tamás András AFIAP – RO, președintele juriului
Kerekes István EFIAP/p – HU
Dan Dinu AFIAP, PhotoLife – RO

 81 fotografi au trimis lucrări din 12 țări
Categoria A (General): 304 fotografii
Categoria B: (Eseu fotografic): 480 fotografii în 95 eseuri

Sponsor:Photosetup logo ALB verticala pe NEGRU

CÂȘTIGĂTORII

Marele Premiu (câștigătorul concursului)

Kis Csaba/Ungaria– „Light and fantasy13 Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: | 2 Răspunsuri

Cuiburile mai multor perechi de ereți suri se află în pericol. Specia este printre cele mai rare răpitoare cuibăritoare din România

IMG_1289

Eretele sur (Circus pygargus)

Eretele sur Circus pygargus  este o specie de pasăre răpitoare migratoare. Aria sa de distribuție este una destul de largă, care ține de la Peninsula Iberică până în vestul Mongoliei. Iernează în Africa și India. Este o specie tipică de șes, însă în anumite regiuni poate urca pe platouri până la 1500 m altitudine. Distribuția speciei în România nu este foarte bine cunoscută, dar numărul perechilor cuibăritoare probabil este mult sub 100. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: | Lasă un răspuns