Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice

Centrul de reabilitare a animalelor sălbatice: www.wildliferescue.ro

Centrul nostru de Reabilitare este dedicat tratării și îngrijirii păsărilor accidentate, confiscate, bolnave în scopul reintroducerii lor în natură. Acceptăm păsări din toată țara, însă datorită insuficienței de dotare (spațiu și capacitate) acceptăm doar păsări răpitoare, berze și bufnițe. Sperăm că această insuficiență o să fie rezolvată în viitor, până atunci însă, calitatea pe care am dori să menținem pretinde aplicarea acestei restricții. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Grupul Milvus este din ce în ce mai cunoscut ca o organizaţie care se ocupă de îngrijirea şi reintroducerea în natură a păsărilor rănite, astfel că numărul animalelor afectate care ajung la noi creşte permanent. Grupul Milvus se preocupă anual de îngrijirea a 50-70 de păsări (în general păsări răpitoare de zi şi de noapte respectiv berze), care suferă de diferite afecţiuni. Cele mai frecvente cauze privind accidentarea sau îmbolnăvirea păsărilor sunt legate de diferite tipuri de activități umane: coliziuni cu linii electrice aeriene, turbine eoliene şi alte obstacole (păsări cu fractură de os, comoţie cerebrală, etc.) electrocutări pe stâlpi electrici de medie tensiune (păsări cu arsuri pe aripi şi/sau picioare cauzate de curentare), uneori exemplare împuşcate sau otrăvite. Pe lângă cele amintite mulţi pui respectiv păsări tinere inapte de zbor consideraţi orfani (în mod greşit de obicei) ajung în custodia noastră. După aplicarea unui tratament adecvat aproape 50% din aceste păsări pot fi reintroduse în natură.

În momentul de față Centrul nostru, aflat în curtea sediului principal, este dotat cu două voliere mici, două voliere mijlocii și unul mare (din păcate nu suficient de mare). Sunt cazuri, în care păsările tratate nu au voie să se miște prea mult (ex. intervenție chirurgicală in scopul remedierii unei fracturi osoase), acestea sunt ținute în cuști mici. Sperăm că în viitorul apropiat reușim să construim unul sau două voliere mai spațioase la Sângeorgiu de Pădure, unde păsările care trec de faza de tratament, vor recâștiga puterea pentru zbor înainte de a fi eliberate. Însă pentru acesta avem nevoie de autorizări adiționale, această procedură fiind deja pornită.

A sosit momentul din care vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă în Centrul nostru de Reabilitare. Din iunie 2012 va apare un nou jurnal pe pagina noastră de internet despre activitățile noastre în incinta Centrului, acesta va fi publicat bilunar și va conține date despre păsări intrate, cazuri speciale, noutăți etc., totodată vom alege un caz din fiecare lună, numit cazul lunii pe care o să vă prezentăm în detaliu. 

Păsările aflate în grija noastră sunt reabilitate cu ajutorul veterinarilor de la Asociaţia Vets4Wild.

În cazul în care ați găsit o pasăre rănită vă rugăm sunați la numărul de telefon: 0722-533816

 

fondong_logoÎnființarea rețelei naționale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE EEA Grants2009 – 2014
www.eeagrants.org

 

 

IMG_1532

Lajos Pál, sponsorul principal al Centrului de Reabilitare.

Rapoarte ale centrului de reabilitare:

Raport 2014-pdf

Numărul 8, iulie-septembrie 2013

Numărul 7, aprilie-iunie 2013

Numărul 6, ianuarie-martie 2013

Numărul 5, octombrie-decembrie 2012

Numărul 4, iulie-septembrie 2012

Numărul 3, mai-iunie 2012

Numărul 2, martie-aprilie 2012

Numărul 1, ianuarie-februarie 2012

11 Răspunsuri la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice

 1. cristian says:

  Dacă îi se spune centului că e pentru animale sălbatice de ce nu îngrijiți , pe lângă păsări și mamifere, reptile , etc.

  • Milvus Group says:

   Buna ziua,

   ne cerem scuze pentru răspunsul întârziat.
   În primul rând nu înțeleg de ce ați pus întrebarea legat de îngrijirea animalelor cum că n-am îngriji mamifere și reptile.
   Da, avem un Centru de reabilitare a animalelor sălbatice rănite autorizată și DA îngrijim și salvăm și mamifere precum și reptile.

   Ba mai mult, în momentul de față demarăm un proiect pe cu scopul de a realiza o rețea națională cu puncte de prim ajutor din toate județele țării pentru a putea prelua cazurile cu mai mare eficiență din întreaga țară.

   Dacă vă putem ajuta cu informații nu ezitați să ne contactați ori prin email ori telefonic.

 2. Pingback: Healthy Storks miss migration and stay in Romania for winter | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 3. Pingback: Salvarea unui pui de acvilă de munte | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 4. Pingback: Salvarea unui codalb otrăvit | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 5. Pingback: Schimb de experiențe în Centrul de Reabilitare din Bulgaria | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 6. Pingback: Numărul 4 din raportul bilunar (de acum trimestrial) al Centrului de Reabilitare Milvus (iulie-septembrie 2012) | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 7. Pingback: Numărul 4 din raportul bilunar (de acum trimestrial) al Centrului de Reabilitare Milvus (iulie-septembrie 2012) | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

 8. Dana says:

  Nu veți înființa și în Oradea un astfel de centru v-am mai pus întrebarea pe facebook eu am găsit un guguștiuc nu-l pot ține prea mult timp pentru că locuiesc la bloc și am o pisică tot adoptată de pe stradă și acum îmi caut un nou loc de muncă . V-am lăsat nr. de tel. pe facebook .

 9. Pingback: Știri despre Centrul de Reabilitare | Milvus Group - Bird and Nature Protection Association

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *