Autostrada Tîrgu – Mureș – Iași: a doua întâlnire a factorilor interesați de la Ditrău, Harghita

O participare largă, noutăți și diversitate de opinii! Așa se poate caracteriza cea de-a doua întâlnire  a factorilor interesați din cadrul proiectului Transgreen – Infrastructură verde în Carpați, care a pus în discuție tronsoanele Praid – Ditrău – Iași.

Prezentările de introducere au aparținut Grupului Milvus, Ministerului Transporturilor și Companiei Națioanele de Administrare a Infrastructurii Rutiere care au reliefat măsurile din Master Plan-ul României cu privire la construcția acestei autostrăzi, dar și „măsurile verzi” propice pentru menținerea și conservarea biodiversității și pentru diminuarea impactului dezvoltării infrastructurii asupra acestora. 

Dezbaterea activă a produs concluzii interesante, dar și informații noi despre problemele administrative pe care le întâmpină unele administrații locale situate pe traseul propus al drumului de mare viteză.

Prezentările Asociației Pro Infrastructură, EPC Consultanță de Mediu și Grupul Milvus au punctat unele probleme cu privire la infrastructura verde din actualul plan de fezabilitate, dar au oferit și soluții, modele de bune practici din lumea largă.

La întâlnire au participat numeroși reprezentanți ai comunităților locale situate pe parcursul autostrăzii, ai parcurilor naționale din zonă – Neamț, Călimani, Hășmaș, Ceahlău, reprezentanți ai agențiilor de mediu din Harghita și Neamț. Un rezultat important al întâlnirii este faptul că cei prezenți și-au manifestat dorința de a participa în continuare activ, în procesul de consultare!

This entry was posted in Știri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *