(English) Results of the 10th International “Milvus” Nature Photography Contest

Ne pare rau aceasta informatie inca nu a fost tradus.

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , | 1 Răspuns

O nouă familie

Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice a primit doi  pui de cucuvea din Nazna, județul Mureș. Cea mai la îndemână soluție a fost amplasarea acestora într-un cuib artificial care deja avea trei pui.

De când au fost amplasați în noua casă, părinții adoptivi au și început să îi îngrijească. Mulțumim amabililor oameni care îngăduie ca aceste cucuvele să considere gospodăria lor, drept casa lor.

 

 

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Dropia, în prag de conservare

Acum șase ani, ni s-ar fi părut greu de imaginat realizarea unui parteneriat cu Municipiul Salonta (Bihor) pentru protejarea dropiei. Și cu atât mai puțin din inițiativa municipalității! Dar, iată, acest lucru s-a întâmplat și suntem bucuroși că s-a născut proiectul „Conservarea, protejarea și promovarea valorilor naturale din zona transfrontalieră Salonta – Békéscsaba, ROHU-14 – The Nature Corner”. Avem, în sfârșit, ocazia să ne ocupăm de această specie așa cum ne-am dorit de mulți ani și așa cum ea merită.

Conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), dropia (Otis tarda) este o specie vulnerabilă la nivel global, extinctă deja în multe țări europene unde ea era nativă. În România, ea a cunoscut un declin covârșitor începând cu anii 1920. Astfel, singurele dropii care mai puteau fi văzute în ultimii ani erau în Câmpia de Vest. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Etichete: , , , , , , , , , , | 1 Răspuns

Invazie de țestoase la Centrul de Reabilitare!

Țestoasele în general sunt apreciate de oameni, totuși zi de zi contribuim la periclitarea lor.

Pe lângă distrugerea și fragmentarea habitatelor lor, ceea ce duce la accidentarea zilnică a unor exemplare care traversează drumurile, multe țestoase sunt capturate în habitatele lor, deținute și comercializate ilegal.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 1 Răspuns

Haideți să protejăm împreună speciile de pești din Râul Mureș și afluenții acestuia!

Foto: Gothárd Ferenc Alpár

În acest an, ordinul de prohibiție (Ordinul nr. 8/174/2018 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018) a adus mai multe noutăți în privința zonelor de protecție și de refacere de pe râurile naturale.

Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Roadele LEHUA

Au apărut primele rezultate! În urma evenimentului de instruire din februarie, dedicat persoanelor care se ocupă de educația tinerilor prin mijloace non formale, primii diseminatori și-au început propriile cursuri. Evenimentele organizat de ei se bucură de succes în rândul tinerilor, motiv pentru care îi încurajăm din toată inima. Citeste mai departe

Postat în categoria Știri | 1 Răspuns

Hai la inelat pui de vânturei!

Te așteptăm pe 23 iunie, de la ora 11 la o campanie de inelare a puilor de vânturei (vânturei roșii și vânturei de seară).

Programează-ți vizita pentru a-ți da indicații unde ne găsești în situl Natura 2000 ROSPA0113 Cânepiști  din zona Băilor Sărate Turda la tel. 0720018088 sau Facebook.com/MilvusGroup, office@milvus.ro.

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

Road–show-ul berzelor

De ce sunt inelate berzele? Din ce cauză mor berzele cel mai des? Oare berzele sunt protejate de lege? Dar oare zona de unde își procură hrana este protejată?

Luni, – ora 9.00 Suseni (județul Mureș), 12.00 Aluniș (județul Mureș)
Miercuri – ora 8,00 Gălești (Niraj), 9,30 Acățari, 10,20 Crăciunești, 13,30 Ogra (județul Mureș)
Joi – ora 10,00 Dumbrăvioara, ora 12,30 Glodeni , ora 14,30 Periș (județul Mureș)

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns

În direct din cuibul vântureilor roșii din Tîrgu – Mureș!

Mulțumim Deák Attila și Netsoft.

Postat în categoria Știri, Camera web | 26 Răspunsuri

Mic, pufos și foarte speriat

Ieri dimineață în Târgu Mureș, un pui de pescăruș cu picioare galbene a căzut din cuib de la circa 15 metri. Puiul a fost inelat și cu ajutorul unor oameni de bine am reușit să îl amplasăm la înălțime pe acoperișul terasat al unei clădiri din apropierea cuibului, de unde să își poată chema părinții. De altfel, aceștia nu au întârziat să apară! Ne-au survolat constant cât timp am fost în preajma celui mic.

Suntem în perioada în care puii de pasăre încep să zboare din cuib! Vă rugăm nu „îi salvați”, încercați să îi repuneți la loc sau pe un amplasament mai ridicat (crengi de arbori, terase) unde vor fi în siguranță. Părinții vor reveni la ei!

 

 

Postat în categoria Știri | Lasă un răspuns