Monthly Archives: July 2018

(English) Results of the 10th International “Milvus” Nature Photography Contest

Sajnos ez az oldal még nincs lefordítva.

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , | 1 Hozzászólás

Egy új család

A Rehabilitációs Központba két kuvik érkezett. Legegyszerűbb megoldásként egy műfészekbe tettük, ahol már volt három fióka. A fészekbe helyezést követően, az örökbefogadó szülők azonnal gondoskodni kezdtek róla. Köszönjük a családnak, akik megengedték, hogy ezek a kuvikfiókák is udvarukon lakjanak.

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Szólj hozzá

A túzok, a védelem küszöbén

Hat évvel ezelőtt, amikor egy infrastruktúra beruházás kapcsán teljesen különböző nevezőn álltunk, nem képzeltük volna, hogy eljön majd az a nap, amikor Nagyszalonta (Bihar megye) önkormányzata partnerünk lesz egy túzokvédelmi pályázatban. Még kevésbé, hogy a projekt alapgondolata éppen a Városvezetés részéről fogalmazódik majd meg. Pedig épp ez történt, és nagy örömmel tölt el minket, hogy útjára indult a „ROHU-14 – The Nature Corner – Nagyszalonta-Békéscsaba határ menti térség természeti értékeinek védelme és fejlesztése” elnevezésű projekt. Végre behatóan foglalkozhatunk ezzel a kivételes fajjal, úgy ahogy mindig is szerettük volna, és ahogy a túzok is megérdemli.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) besorolása alapján a túzok (Otis tarda) világszinten sebezhető faj, amely már számos olyan európai országból kipusztult, ahol valamikor élt és őshonos volt. Romániában kifejezetten a múlt század húszas évei után szenvedett nagymértékű állományvesztést a túzok. Így jutottunk el odáig, hogy napjainkban már csupán egyes partiumi és bánsági területeken találkozhatunk túzokkal. Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | Címkék: , , , , , , , , , , | 1 Hozzászólás

Teknősinvázió a Rehabilitációs Központban

A teknősöket mi emberek általában szeretjük, mégis nap mint nap hozzájárulunk a veszélyeztetésükhöz.

Az élőhelyek megsemmisülése és eltűnése mellett, ami napi szinten az úton átkelő egyedek elütéséhez vezet, sok teknőst saját élőhelyükön fognak be, illegálisan tartva és árusítva ezeket.

Folytatás itt

Beküldve a(z) Hírek kategóriába | 1 Hozzászólás